Κιβωτός του Κόσμου: Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter

Συντάκτης: Newsroom

20 Νοεμβρίου 2022 11:00

Κιβωτός του Κόσμου: Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κιβωτό του Κόσμου, τις τελευταίες ημέρες και για τα βασανιστήρια που κυριολεκτικά περνούσαν τα παιδιά που έμεναν στις δομές της Κιβωτού σε όλη τη χώρα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πάτερ Αντώνιου για τον κυκλώνα των καταγγελιών που στροβιλίζεται γύρω του, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, επωνύμων, του απλού κόσμου αλλά και του Twitter με το hastag #Κιβωτος_του_κοσμου να παραμένει στα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο Πατέρας Αντώνιος έδινε έγκριση» – Αποκαλυπτική μαρτυρία 20χρονης για τις τιμωρίες στις δομές

Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που θέλουν τον Πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου να έχει ασελγήσει εις βάρος αγοριών.

Από την άλλη, η Κιβωτός του Κόσμου εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία κάνει λόγο για ανύπαρκτα περιστατικά τονίζοντας ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ένα 20χρονο κορίτσι που ήταν φιλοξενούμενο στην Κιβωτό του Κόσμου, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» για τις τιμωρίες.

«Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα. Τέτοια είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο Πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…» ανέφερε αρχικά η 20χρονη.

«Κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω συγγνώμη το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη; Και λέει, ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε. Λέω θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ σαν σκυλί; Πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δραπετεύσω, το είχα κάνει κιόλας.

Γενικά δεν είχα καμία ελευθερία, έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα από δουλειές» τόνισε η 20χρονη.