Κριστίν Μακβί: Σίγησε για πάντα η φωνή της τραγουδίστριας των «Fleetwood Mac»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Δεκεμβρίου 2022 09:00

Η τραγουδίστρια και στιχουργός Κριστίν Μακβί, μέλος του βρετανο-αμερικανικού συγκροτήματος «Fleetwood Mac», έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της μέσω Facebook.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των Fleetwood Mac αναρτήθηκε το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Κριστίν ΜακΒι. Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα ​​από κάθε μέτρο.

Ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κανείς στο συγκρότημά του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του. Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μαζί της.

Μεμονωμένα και μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Κριστίν και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ».

«Επιθυμία μας είναι να έχουν όλοι στις καρδιές τους την Κριστίν και να θυμούνται τη ζωή ενός υπέροχου ανθρώπου και μιας αξιοσέβαστης μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως», ανέφερε η οικογένειά της.

Το συγκρότημα «Fleetwood Mac» -η ονομασία του οποίου προέρχεται από τα επώνυμα των ιδρυτών, του μπασίστα Τζον Μακβί και του ντράμερ Μικ Φλίτγουντ- δημιουργήθηκε το 1967 αλλά με την πάροδο των ετών έγιναν προσθαφαιρέσεις μελών.

Η Κριστίν Πέρφεκτ γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1943 στη νοτιοδυτική Αγγλία. Εντάχθηκε στους «Fleetwood» Mac το 1970, δύο χρόνια μετά τον γάμο της με τον Τζον Μακβί (επέλεξε να κρατήσει το επώνυμό του).

Είχε συνθέσει ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, όπως τα «Little Lies», «Everywhere, Don’t Stop», «Say You Love Me» και «Songbird».

Το 1998 αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα ωστόσο επέστρεψε το 2014.

Το ζευγάρι χώρισε το 1976, αφού εκείνη ερωτεύτηκε έναν τεχνικό φωτισμού αλλά διατήρησε επαγγελματική σχέση.

Το άλμπουμ «Rumours» (κυκλοφόρησε το 1977), το οποίο πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα χρονικά, ηχογραφήθηκε την περίοδο του χωρισμού του ζευγαριού.

Η Κριστίν Μακβί κυκλοφόρησε φέτος ένα σόλο άλμπουμ με τον τίτλο «Songbird».