Κιβωτός του Κόσμου: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Συντάκτης: Newsroom

1 Δεκεμβρίου 2022 14:10

Κιβωτός του Κόσμου: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη κατάθεση παιδιού για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις πως έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζεται το «ξήλωμα» των πρώην στελεχών που ανήκαν στο στενό κύκλο του πατέρα Αντωνίου.

Χθες, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πέντε πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό. Πέρα από την απόλυση των πέντε, πρώην στελεχών η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγορεύει τόσο σε αυτούς όσο και στον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η εισαγγελική εντολή αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, ο οποίος φέρεται να έκανε μεγάλη ζωή, στον 35χρονο θεολόγο, Πασχάλη, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους.

Η απαγόρευση, ωστόσο, καλύπτει και τον ιδρυτή της Κιβωτού με αποτέλεσμα να του απαγορεύεται πλέον να προσεγγίσει όλες τις δομές της Κιβωτού. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δομή του Κολωνού, στο τελευταίο όροφο της οποίας, είχε μια από τις κατοικίες του.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, πρεσβυτέρας και συγγενών

Στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του αλλά και των γονέων του. Σημειώνεται ότι ο πατέρας τού Αντωνίου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει φύγει από τη ζωή.

Όπως έγινε δεκτό, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.). Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού του Κόσμου» που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Επίσης, τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Από εκεί και πέρα, ο πατήρ Αντώνιος με πρόσφατη δήλωση του στο Star ισχυρίστηκε ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί, ενώ τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα καθώς και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής.

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο πατήρ Αντώνιος.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστήριξε πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Οι συνεργάτες στηρίζουν τον πατέρα Αντώνιο και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».