Δείτε τα πόδια σας (στα) ίσια !, Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπεδικός

10 Ιανουαρίου 2020 11:34

Οι παραμορφώσεις του άκρου ποδός όπως ο βλαισός μέγας δάκτυλος ή κότσι και οι σφυροδακτυλίες ή κάλοι, ταλαιπωρούν πολύ κόσμο και επιδεινώνουν την βάδιση και την ποιότητα ζωής τους .

Οι παραμορφώσεις του μεγάλου και των μικρών δακτύλων του ποδιού, επηρεάζουν κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας , άνδρες, ακόμη και νεαρές γυναίκες δυσκολεύοντας την ανεύρεση υποδημάτων και την ανώδυνη βάδιση .

Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση, ενώ στις υπόλοιπες, ενοχοποιούνται τα ψηλά τακούνια και οι τραυματισμοί .

Ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα εμφανίζουν μεγαλύτερες παραμορφώσεις και απαιτούν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Νάρθηκες και κηδεμόνες έχουν ένδειξη μόνο στα αρχικά στάδια της παραμόρφωσης, ενώ μεγαλύτερες αλλοιώσεις απαιτούν χειρουργική θεραπεία. Οι ασθενείς που χρειάζονται χειρουργική θεραπεία , την
αποφεύγουν φοβούμενοι τις επιπλοκές και τον πόνο, που η κλασική ανοικτή χειρουργική τεχνική παρουσιάζει . Αναφορές για παρατεταμένη ακινητοποίηση , πατερίτσες ,έντονο πόνο και προβλήματα από τις τομές και τα ράμματα αποθαρρύνουν τους ασθενείς από την λύση του προβλήματος των ποδιών τους . Η ανησυχία για την χορηγούμενη αναισθησία και την προχωρημένη ηλικία των ασθενών , όπως και η νοσηλεία που ήταν απαραίτητη μέχρι τώρα, έκανε την χειρουργική θεραπεία να φαντάζει ταλαιπωρία αντί για λύτρωση!

Υπάρχει όμως λύση στα προβλήματα των ποδιών που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και αντιμετωπίζει το Βλαισό μέγα δάκτυλο και τις Σφυροδακτυλίες με πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική, φιλική προς τον ασθενή, εξασφαλίζοντας ελάχιστο τραύμα , ελάχιστο πόνο, ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και άμεση βάδιση .

Η Διαδερμική Χειρουργική του Ποδιού είναι η τεχνική που εφαρμόζουμε πάνω από τέσσερα χρόνια προσφέροντας στην υγεία των ποδιών των ασθενών μας. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο πόδι , στον αποστειρωμένο χώρο του χειρουργείου με χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος miniC-arm, ειδικών εργαλείων και ελάχιστα επεμβατικής τεχνικής, που χρησιμοποιεί τομές δέρματος 1-2 χιλιοστά , χωρίς αποκολλήσεις ιστών και διορθώνει εντυπωσιακά τις παραμορφώσεις του ποδιού ! Δεν απαιτεί νοσηλεία αλλά ολιγόωρη παραμονή στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας, από όπου ο ασθενής εξέρχεται μετά από 4-5 ώρες βαδίζοντας με ένα μετεγχειρητικό υπόδημα.
Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και απαιτούνται ελάχιστες αλλαγές τραυμάτων. Η μικρές τομές και η έλλειψη αποκολλήσεων ιστών εξασφαλίζουν γρήγορη επούλωση και άμεση βάδιση χωρίς πόνους, ενώ δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων ή νάρθηκες .
Αντιμετωπίζονται απλές και σύνθετες παραμορφώσεις του ενός ή και των δύο ποδιών, σε μια συνεδρία που διαρκεί 20-40 λεπτά για κάθε πόδι και με κόστος συγκρίσιμο με την κλασική ανοικτή τεχνική . Τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα και διατηρούνται στον χρόνο, ενώ επιπλοκές όπως φλεγμονή , θρόμβωση και δυσκαμψίες ανήκουν στο παρελθόν.
Καλούμε τους ασθενείς που υποφέρουν από τα προβλήματα των ποδιών τους, να γνωρίσουν την μέθοδο και τα πλεονεκτήματα της και να βελτιώσουν την εικόνα και την λειτουργία των ποδιών τους. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να κοιτάξουν τα πόδια τους στα ίσια και να τα δουν ίσια !

Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου
Χειρουργός Ορθοπεδικός
Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων

Ιατρείο Διαδερμικής Χειρουργικής Άκρου Ποδός

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δείτε τα πόδια σας (στα) ίσια !, Νικόλαος Δ. Κωνσταντίνου Χειρουργός Ορθοπεδικός