Ντέμης Νικολαΐδης: Εκπαιδεύεται για να γίνει εθελοντής πυροσβέστης!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

17 Δεκεμβρίου 2022 11:25

Ο Ντέμης Νικολαΐδης παρακολουθεί εκπαίδευση προκειμένου να γίνει εθελοντής πυροσβέστης!

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην σύζυγος της Δέσποινας Βανδή, Ντέμης Νικολαΐδης θέλει να γίνει εθελοντής πυροσβέστης καθώς με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να προσφέρει στην κοινωνία.

Μάλιστα, είχε οκτάωρη βραδινή υπηρεσία, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Η βασική εκπαίδευση των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών λαμβάνει χώρα υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,

Έχει διάρκεια 120 ωρών και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Η εκπαιδευτική περίοδος αρχίζει κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και λήγει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Μέσα σε αυτή την περίοδο διαμοιράζονται οι 120 ώρες ύστερα από συνεννόηση των εκπαιδευτών με τους εκπαιδευόμενους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες υποβάλλονται σε γραπτή και πρακτική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται σε ένα από τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.

Η αξιολόγηση της θεωρητικής εκπαίδευσής τους πραγματοποιείται με το σύστημα της γραπτής εξέτασης μέσω ερωτηματολογίου 40 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που καλύπτει όλη τη διδαχθείσα ύλη, διάρκειας 60 λεπτών.

Οι υποχρεώσεις των εθελοντών πυροσβεστών -μεταξύ άλλων- είναι να υπηρετούν στις Επαγγελματικές και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να επεμβαίνουν μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αποτελούν τμήμα της οργανικής – μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, το σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται παραπάνω, η εκπαίδευση του Νικολαΐδη θα διαρκέσει ακόμη περίπου 45 ημέρες και στη συνέχεια θα κληθεί προς εξέταση.

Αν όλα πάνε καλά, αμέσως μετά θα ενταχθεί στη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.