«Avatar: Ο Δρόμος του Νερού»: Εισπράξεις 1 δις δολαρίων σε χρόνο ρεκόρ!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Ιανουαρίου 2023 17:00

Μία ακόμη πρωτιά για την ταινία «Avatar: Ο Δρόμος του Νερού» του Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία «Avatar: Ο Δρόμος του Νερού» ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως στη μεγάλη οθόνη. Είναι η μόνη που ξεπέρασε το πολυπόθητο ορόσημο του box office σε μόλις δεκατέσσερις ημέρες προβολής σύμφωνα με το «Variety».

Συνολικά, μόνο δύο ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2022 κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το όριο και είναι το «Top Gun: Maverick», που χρειάστηκε 31 ημέρες και το «Jurassic World Dominion», που χρειάστηκε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Τζέιμς Κάμερον άρχισε να προβάλλεται στα μέσα Δεκεμβρίου με 134 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 435 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Με προϋπολογισμό 350 εκατ. δολάρια πρέπει να αποφέρει σύμφωνα με τον σκηνοθέτη περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα φτάσει μέχρι 1,5 δισεκατομμύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το φιλμ εξαρτώνται πολλά, λόγω του ότι είναι η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009, που ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία όλων των εποχών με 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Οι υπόλοιπες τρεις θα κυκλοφορήσουν το 2024, 2026 και το 2028, αντίστοιχα.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες.

Ο Κάμερον έχει επικεντρωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια αποκλειστικά στη δημιουργία του franchise «Avatar». Στα 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία «Avatar» και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, ο σκηνοθέτης δημιούργησε τέσσερα σίκουελ και γύρισε πλήρως δύο από αυτά («Avatar: The Way of Water » και «Avatar 3»).

Μέρη του «Avatar 4» έχουν επίσης γυριστεί. Εάν το franchise του Κάμερον πάει σύμφωνα με το σχέδιο, τα γυρίσματα από το «Avatar 4» θα ολοκληρωθούν σύντομα και το «Avatar 5» θα γυριστεί από την αρχή στο σύνολό του.

Έτσι όλα δείχνουν ότι για το υπόλοιπο της καριέρας του ο Κάμερον θα σκηνοθετεί μόνο ταινίες «Avatar».