Πελέ: Το φέρετρό του στο γήπεδο της Σάντος – Δείτε την ανάρτηση του γιου του

Συντάκτης: Newsroom

2 Ιανουαρίου 2023 14:30

Πελέ: Το φέρετρό του στο γήπεδο της Σάντος – Δείτε την ανάρτηση του γιου του

Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο του ποδοσφαίρου, Πελέ. Ο «Βασιλιάς» Πελέ πέθανε και η Βραζιλία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που την ανέβασε στο ποδοσφαιρικό… Έβερεστ.

Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός Πελέ, ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή πως ο «αποχαιρετισμός» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (02/01), στο γήπεδό της «Vila Belmiro».

Η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών, μεταφέρθηκε απ’ το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αμέτρητοι οπαδοί δημιούργησαν μεγάλη πομπή, ακολουθώντας την νεκροφόρα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που φορούσαν φανέλα με το όνομα του Πελέ.

Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα (1300 GMT). Το φέρετρο με τη σορό του μοναδικού παίκτη που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα θα εμφανιστεί τοποθετημένο στο κέντρο του γηπέδου.

Στις κερκίδες τρεις γιγαντιαίες σημαίες τοποθετήθηκαν και γράφουν: “Ζήτω ο βασιλιάς” και “Πελέ 82 χρόνια“, ενώ μία φέρει την εικόνα του Πελέ με τον αριθμό 10 στη φανέλα του.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης (3/1). Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει απ’ το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ.

Η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

 

Η ανάρτηση του γιου του πάνω από το φέρετρο – «Φτάσαμε σπίτι»

Η οικογένεια του Πελέ ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σoρός του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.

Οπως και έγινε και από σήμερα θα τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα.

Ουρές από τους θαυμαστές του “μαύρου μαργαριταριού” δημιουργήθηκαν από τα χαράματα. Την ίδια στιγμή, εντός του γηπέδου, ο γιος του θρυλικού Πελέ, Εντίνιο, άγγιζε το φέρετρο και ανέφερε σε Instastory: «Φτάσαμε σπίτι».