ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ – Leadership Coach

3 Ιανουαρίου 2023 10:37

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

“Η αρετή είναι έξις” και κάπως έτσι ξεκίνησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αργύρη, έναν άνθρωπο που στα 28 του χρόνια έχει ήδη καταφέρει να αναπτύξει δεξιότητες αξιοσημείωτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η νέα γενιά μπορεί και θέλει να εξελίσσεται.

Και για του λόγου το αληθές, ο Αργύρης αυτή την στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτωρ Ηγεσίας και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο πανεπιστήμιο Bolton. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του, συνέχισε με δύο μεταπτυχιακά, στα οικονομικά και το μάνατζμεντ.

Τι κάνει, όμως, έναν άνθρωπο τόσο πρόθυμο να προχωράει αδιαλείπτως… Αναρωτήθηκα κι εγώ η ίδια όσο συνομιλούσα μαζί του. Η απάντηση ήταν προφανής και συνάμα αξιοπρόσεκτη. Η πίστη στον Άνθρωπο και στην Αρετή. Για τον Αργύρη είναι σημαντικό να μελετάμε τον άνθρωπο ως οντότητα και όχι σαν άλλο ένα εργαλείο του συστήματος. Είναι πεπεισμένος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε να πάρουμε κάτι από όλους και από όλα, αρκεί να μελετάμε τα γεγονότα με καθαρό νου και νηφαλιότητα. Άλλωστε η διαδρομή της αναζήτησης της αλήθειας είναι μια διαδρομή στοχασμού και αυτοπαρατήρησης (αγαπά ιδιαίτερα τον Αριστοτέλη και φαίνεται!). Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε καθέτως τις διάφορες καταστάσεις της ζωής μας διότι με αυτό τον τρόπο αποκοβόμαστε από τις πλευρές του ίδιου μας του εαυτού. Το χτίσιμο νοοτροπίας και αξιών είναι το Α και το Ω για την αυτοβελτίωση και την ουσιαστική εξέλιξη της προσωπικότητας μας. Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μια καθημερινή πάλη κι άγχος για να καταφέρουμε να επιτύχουμε. Κι έρχεται το ερώτημα: γιατί και για ποιον να επιτύχουμε; Θέλουμε να επιτύχουμε για να βελτιώσουμε την δική μας ζωή και, κατ επέκταση, όλες τις πτυχές της ή το κάνουμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την προαγωγή, για να ευχαριστήσουμε κάποιον άλλο, για να πάρουμε μια επιβεβαίωση η οποία, στο τέλος, θα μοιάζει ανούσια μπροστά στην προσωπική μας ευτυχία κι ολοκλήρωση…