Νίκος Ξανθόπουλος: Οι δύσκολες ώρες στην Εντατική, η περιουσία και τα δικαιώματα των ταινιών του

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Ιανουαρίου 2023 10:56

Ο Νίκος Ξανθόπουλος παραμένει εδώ και έναν μήνα στην Εντατική με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Νίκος Ξανθόπουλος δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έχοντας στο πλευρό του όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ο 88χρονος πρωταγωνιστής, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Χάι», είχε φροντίσει να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες γύρω από την περιουσία που κατάφερε να αποκτήσει. Ο ίδιος κάθε φορά που μιλούσε για το υπέροχο κτήμα του στην Παιανία ξεχείλιζε από περηφάνια.

Το μέρος αυτό ήταν πάντα για εκείνον ο επίγειος παράδεισός του, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί εκεί, έχοντας στήριγμα την οικογένειά του και κυρίως τη λατρεμένη του σύζυγο Εριφύλλη. Εκείνη ήταν που όπως πάντοτε έλεγε τον κρατούσε στη ζωή. Εκείνη ήταν που φρόντιζε όλο το κτήμα, δίνοντας ζωή στις λεμονιές στις τριανταφυλλιές και τις πορτοκαλιές του. Εκείνη όργωνε τη γη για να φυτέψει τα δικά του ζαρζαβατικά με σκοπό να φάει ολόκληρη η πολυμελής οικογένειά τους!

Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα από τη διαθήκη του όρισε ως βασική κληρονόμο του κτήματος τη σύζυγό του και αργότερα τα παιδιά και τα εγγόνια του. «Πρόκειται για κτήμα πολλών στρεμμάτων μέσα στο οποίο έκαναν τα πρώτα τους βήματα τα εγγόνια του», είπε χαρακτηριστικά πρόσωπο από το περιβάλλον του.

Τόσο τα παιδιά όσο και τα εγγόνια του πρόκειται να κληρονομήσουν και τα ακίνητα του ηθοποιού όπως και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Η σημαντικότερη ωστόσο κληρονομιά του Ξανθόπουλου, είναι τα πνευματικά δικαιώματα από τις δεκάδες ταινίες που πρωταγωνίστησε.

Όσοι πάντως τον ξέρουν, αναφέρουν πως τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Ξανθόπουλο τον περασμένο Μάιο, όταν η λατρεμένη του Εριφύλη αρρώστησε αρκετά βαριά, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Οι ημέρες εκείνες για τον ίδιο κυλούσαν βασανιστικά γεμάτες, άγχος και αγωνία. Τότε δεν είχε όρεξη να μιλήσει σε κανέναν, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να προσεύχεται για τη σύζυγό του.

Τελικά, οι προσευχές του εισακούστηκαν και έπειτα από μια μακρά νοσηλεία η Εριφύλη επέστρεψε στο σπίτι τους. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα για εκείνον είχε άλλα σχέδια και λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα, σκόρπισε μεγάλο πόνο στην οικογένεια του.