Χάρι: Το βιβλίο του πούλησε περισσότερα από 3,2 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

20 Ιανουαρίου 2023 12:19

Το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare» έχει πουλήσει περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μόλις μία εβδομάδα μετά την έκδοσή του.

Σύμφωνα με το AP, το βιβλίο του Χάρι είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει μία θέση στην λίστα των best seller απομνημονευμάτων όλων των εποχών.

Ο οίκος «Penguin Random House» ανακοίνωσε ότι τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι που έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, πούλησαν 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για αριθμό συγκρίσιμο με τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας για Μπλοκμπάστερ, όπως το βιβλίο «A Promised Land» του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια αντίτυπα από τότε που κυκλοφόρησε το 2018.

Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το «Spare» πούλησε 400.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όλες τις μορφές – σκληρό εξώφυλλο, ηλεκτρονικό βιβλίο και ηχητικό – την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Οι συνολικές πωλήσεις που ανακοινώθηκαν για το «Spare» αφορούν τις έντυπες, ηχητικές και ψηφιακές εκδόσεις στις μεγάλες αγγλόφωνες αγορές: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς και Αυστραλία.

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε άλλες δεκαπέντε γλώσσες και αναμένονται εκδόσεις σε δέκα επιπλέον γλώσσες.

Το βιβλίο του Χάρι με τίτλο «Spare» (Εφεδρικός, Αναπληρωματικός) έχει κερδίσει την προσοχή σε όλο τον κόσμο με τις αποκαλύψεις του για τις προσωπικές του μάχες και τις κατηγορίες του εναντίον άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του, της Καμίλα και του μεγαλύτερου αδελφού του, του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το «Spare» περιέχει τις τελευταίες αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνουν ο Χάρι και η σύζυγός του, η Μέγκαν Μαρκλ, αφότου παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια για μια νέα ζωή, ενώ από τον περασμένο μήνα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix.

Η βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει το βιβλίο ούτε τις συνεντεύξεις και δεν είναι πιθανό να το πράξει.