Στέφανος Τσιτσιπάς: Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Australian Open!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

27 Ιανουαρίου 2023 09:52

Στον τελικό του Australian Open προκρίθηκε πριν από λίγο ο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) στον πρώτο ημιτελικό και πανηγύρισε με τους Έλληνες ομογενείς που τον στήριξαν γι’ άλλη μια φορά στη Μελβούρνη την παρθενική του πρόκριση στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Τζόκοβιτς και Πολ.

Λίγο πριν κλείσει τα 25 του χρόνια ο Τσιτσιπάς διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στο Ρώσο αντίπαλό του, τον οποίο νίκησε για έκτη φορά, όσες έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα στα κορτ.

Σε δύο 24ωρα θα διεκδικήσει τον πρώτο γκραν σλαμ τίτλο στην καριέρα του, στη δεύτερη παρουσία του σε ανάλογο τελικό, μετά από εκείνον του Ρολάν Γκαρός το 2021, όταν είχε ηττηθεί με 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παράλληλα, το νο3 του ταμπλό ξόρκισε την κατάρα των ημιτελικών που τον ακολουθούσε (1-4) στον τρίτο διαδοχικό και τέταρτο συνολικά που έδωσε στην Αυστραλία και πήρε το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά, τον οποίο εφόσον κερδίσει θ΄ ανεβεί στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο Τσιτσιπάς έγινε επίσης, ο νεαρότερος τενίστας στους άνδρες μετά το 2006, που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς του Australian Open. Το είχε καταφέρει πρώτος ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, την τριετία 2004 – 2006, σε ηλικία 24 ετών. Έκτοτε, κανένας κάτω των 25 ετών, δεν μπόρεσε να το πετύχει, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καταρρίπτει αυτό το ρεκόρ.

Αμέσως μετά τη νίκη του ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να βρίσκομαι σ’ αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω την Ελλάδα στον χάρτη του τένις. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς μπορεί να μην είναι κάτι τόσο μεγάλο, γιατί βγάζουν συνέχεια σπουδαίους τενίστες αλλά για την Ελλάδα, μια μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ».