Κέιτ Μίντλετον: Άρχισε καμπάνια για τη σημασία της πρώιμης παιδικής ηλικίας

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Ιανουαρίου 2023 11:19

Η Κέιτ Μίντλετον εγκαινίασε την καμπάνια «Shaping Us», η οποία έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση της μετέπειτα ζωής του και της κοινωνίας γενικότερα.

Πρόκειται -όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του «Royal Foundation Centre for Early Childhood», που χαρακτηρίστηκε ως «έργο ζωής» για την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με τον »Guardian».

«Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε μέσω των εμπειριών, των σχέσεων και του περιβάλλοντός μας κατά την πρώιμη παιδική μας ηλικία, διαμορφώνει θεμελιωδώς ολόκληρη τη ζωή μας.

Επηρεάζει τα πάντα, από την ικανότητά να δημιουργούμε σχέσεις και να ευδοκιμούμε στην εργασία, μέχρι την ψυχική και σωματική μας ευεξία ως ενήλικες και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα δικά μας παιδιά», είπε η Μίτλεντον σε ομιλία της στο Λονδίνο.

Βασιλικές πηγές είπαν ότι το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας για τα πρώτα χρόνια δεν είναι επειδή είναι μητέρα τριών παιδιών αλλά επειδή η ίδια έχει συνειδητοποιήσει πόσο συχνά οι δυσκολίες των ανθρώπων σε τομείς όπως η ψυχική υγεία και ο εθισμός έχουν τις ρίζες τους στα πρώτα τους χρόνια.

«Η πρώτη μας έρευνα το 2022 έδειξε ότι λιγότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους καταλαβαίνουν τη μοναδική σημασία των πρώτων πέντε ετών της ζωής μας», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής του ιδρύματος Αμάντα Μπέρι «με το ποσοστό των νέων και των ανδρών να είναι ακόμη χαμηλότερα».

«Κατά τα πρώτα μας χρόνια, περισσότερες από ένα εκατομμύριο συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλό μας σχηματίζονται κάθε δευτερόλεπτο – πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη ζωή μας», δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος καθηγητής Ήμον ΜακΚρόρι, νευροεπιστήμονας στο University College του Λονδίνου. «Αυτές οι συνδέσεις οδηγούν την ανάπτυξή μας, χτίζοντας τα θεμέλια για κάθε μελλοντική μάθηση, συμπεριφορά και υγεία», πρόσθεσε.

Η καμπάνια έχει την υποστήριξη πολλών διασημοτήτων, ενώ στο πλαίσιο ενημέρωσης μία ταινία κινουμένων σχεδίων 90 δευτερολέπτων για την σημασία των πρώτων χρόνων, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου.