Alpha Prolipsis – ProlipsisNet – Ράνια Ουσταμπασίδου

6 Μαρτίου 2023 15:12

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με την ευκαιρία της γιορτής της Γυναίκας, ζητήσαμε από τη Ράνια Ουσταμπασίδου να μιλήσει στο Ciao magazine. Η κα Ουσταμπασίδου έχει μακρόχρονη πορεία σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αποτελεί την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια των ιατρικών κέντρων Alpha Prolipsis – ProlipsisNet.

-Κυρία Ουσταμπασίδου. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες των εργαστηρίων Alpha Prolipsis – ProlipsisNet.

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Alpha Prolipsis – ProlipsisNet έχουν μία πολυετή εμπειρία στην υγειονομική περίθαλψη και την προληπτική Ιατρική. Διαθέτουμε ήδη έξι ιδιόκτητα ιατρικά εργαστήρια στην περιοχή της Αττικής. Δεχόμαστε δείγματα από εκατοντάδες ιατρικά εργαστήρια, κλινικές και πάνω από 400 ιδιώτες ιατρούς. Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια ALPHA PROLIPSIS εξειδικεύονται στους τομείς της Κυτταρολογίας, της Μικροβιολογίας, της Ακτινολογίας και των μοριακών εξετάσεων.

-Yπάρχει κάποιος τομέας στον κλάδο της Υγείας που πιστεύετε ότι θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια;

Η ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και ο τομέας των Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, και στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που επέτρεψαν σε πολλές εταιρείες να αναπτύξουν και να εμπορευματοποιήσουν τεχνολογία αιχμής στον τομέα της Υγείας.

-Δώστε μας ένα παράδειγμα

Kατά τη διάρκεια της πανδημίας, μία στις τέσσερις γυναίκες δεν είχε κάνει Test PAP. Η εφαρμογή του προγράμματος “Σπύρος Δοξιάδης” από την Πολιτεία μέσα στο 2023 έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Tο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας “Σπύρος Δοξιάδης” είναι ένα ευρύ πρόγραμμα, το οποίο αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ωφελούμενες της Δράσης είναι οι Ελληνίδες πολίτες και οι γυναίκες πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τα Ιατρικά Εργαστήρια ALPHAPROLIPSIS- PROLIPSISNET θα συμμετάσχουν με χαρά στην καινοτόμο δράση της Πολιτείας που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου αριθμού γυναικών που για διάφορους λόγους έχουν αμελήσει τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις υγείας. Επειδή στον Όμιλό μας η βασική μας αρχή είναι ότι το ALPHA στη Ζωή είναι η PROLIPSIS, επικροτούμε την εφαρμογή του προγράμματος “Σπύρος Δοξιάδης” και ανυπομονούμε να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχία του με σκοπό την ολοκληρωτική εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ALPHA PROLIPSIS αποτελούν Διαπιστευμένο Κέντρο Αναφοράς για την ανίχνευση του ιού HPV. Ειδικά για την Ημέρα της Γυναίκας, το ALPHAPROLIPSIS προσφέρει μια σειρά επιπλέον προληπτικών εξετάσεων που εξασφαλίζουν ασφαλή και έγκαιρη πρόληψη σε όλες τις φίλες που μας εμπιστεύονται εδώ και χρόνια την υγεία τους.

-Κα Ουσταμπασίδου, πού οφείλεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλείται από τον ανθρώπινο ιό των κονδυλωμάτων ή θηλωμάτων (HPV). Ο HPV μεταδίδεται συνήθως με τη σεξουαλική επαφή. Η μόλυνση είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και οι περισσότεροι ενήλικες μολύνονται για κάποιο διάστημα στη ζωή τους. Οι περισσότερες HPVλοιμώξεις δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και εξαφανίζονται από μόνες τους. Ωστόσο, μερικές γυναίκες δεν καθαρίζουν τον HPV τους και είναι αυτές οι γυναίκες που έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος παρέχει την πλέον αποτελεσματική προστασία εναντίον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

-Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο τακτικός προληπτικός έλεγχος;

Ο ιός HPV είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικά μεταδιδόμενες παθήσεις. Κάθε γυναίκα πρέπει να παρακολουθείται προληπτικά με λήψη Test PAP και μοριακή ανίχνευση-τυποποίηση HPV με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ανίχνευση του ιού HPV, πριν αυτός προλάβει να προκαλέσει κάποια σημαντική βλάβη. Η κυτταρολογική εξέταση του Test PAP και η μοριακή ανίχνευση του ιού HPV, μπορούν, εφόσον γίνονται συστηματικά και σε διαπιστευμένα-αξιόπιστα κυτταρολογικά εργαστήρια, όπως τα Ιατρικά Εργαστήρια ALPHAPROLIPSIS, να προστατεύσουν αποτελεσματικά τον γυναικείο πληθυσμό.

-Ποια είναι τα κριτήρια ποιότητας που εφαρμόζετε στα Ιατρικά σας Κέντρα;

Το δίκτυο διαπιστευμένων ιατρικών εργαστηρίων Alpha Prolipsis παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες κατατάσσοντας τα εργαστήριά μας στην κορυφή. Αυτό συμβαίνει γιατί: 1. Τα διαγνωστικά εργαστήρια – πολυϊατρεία ALPHAPROLIPSIS παρέχουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες καθώς είναι απόλυτα εκσυγχρονισμένα και εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτουν έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. 2. Το προσωπικό του δικτύου μας εκπαιδεύεται συστηματικά και διευθύνεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους και μεγάλης εμπειρίας. 3. Τα εργαστήριά μας διαθέτουν άνετους εργονομικά σχεδιασμένους χώρους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια ασθενών και επισκεπτών σύμφωνα με τις πιο αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές 4.Τα ιατρικά μας Εργαστήρια εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ELOT EN ISO 15189:2012.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Alpha Prolipsis - ProlipsisNet - Ράνια Ουσταμπασίδου