Μπρουκ Σιλντς: Τι είπε για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της – «Θαύμα ότι επέζησα»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

16 Μαρτίου 2023 12:47

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Pretty Baby», που αναφέρεται στη ζωή της, η Μπρουκ Σιλντς σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People» αναφέρθηκε στη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ πριν από τριάντα χρόνια.

«Κάνοντας το ντοκιμαντέρ, τα βλέπεις όλα μαζί και είναι θαύμα που επέζησα. Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ. Τώρα είμαι πιο θυμωμένη από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε», είπε η ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς.

Το περιστατικό συνέβη μόλις είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστημίο Princeton μετά από ένα επαγγελματικό δείπνο.

«Νόμιζα ότι θα μου έδινε δουλειά. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο δωμάτιο του να καλέσω ένα ταξί και εκείνος με παρενόχλησε σεξουαλικά. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Είχα παγώσει», πρόσθεσε η πρωταγωνίστρια.

Και συμπλήρωσε: «Έλεγα συνέχεια, ‘δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί ανέβηκα μαζί του; Δεν έπρεπε να είχα πιει εκείνο το ποτό στο δείπνο. Ήταν πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθώ, γιατί μέχρι τότε ήταν πια παρελθόν.

Και επειδή ήταν μια επιλογή τύπου ‘πάλεψε ή φύγε’. Η μάχη δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά αφήνεις το σώμα σου. Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Κάνοντας το ντοκιμαντέρ, τα βλέπεις όλα μαζί και είναι θαύμα που επέζησα. Τώρα είμαι πιο θυμωμένη από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε.

Αν φοβάσαι, τότε δικαίως φοβάσαι. Πρόκειται για τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές».

Στο ντοκιμαντέρ «Pretty Baby», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Hulu, η Σιλντς μοιράζεται την ιστορία της και μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως νεαρή ηθοποιός, ιδιαίτερα λόγω των σεξουαλικών ρόλων της σε ταινίες όπως το «Pretty Baby» και το «The Blue Lagoon».

Μέσα από το ντοκιμαντέρ, ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους να μιλήσουν την αλήθεια τους και να μην αισθάνονται μόνοι. «Ο καθένας επεξεργάζεται το δικό του τραύμα σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Θέλω να γίνω συνήγορος των γυναικών ώστε να μπορούν να λένε την αλήθεια τους», είπε η 57χρονη ηθοποιός.