Σαμ Νιλ: Αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο – «Πιθανόν να πεθαίνω»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

19 Μαρτίου 2023 15:00

Ο Nεοζηλανδός ηθοποιός Σαμ Νιλ, ευρέως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην κινηματογραφική σειρά «Jurassic Park», αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά του ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας συγκίνηση σε συναδέλφους του καθώς και σε θαυμαστές του.

Ο 75χρονος ηθοποιός Σαμ Νιλ διαγνώστηκε με αγγειοανοσοβλαστικό Τ-λέμφωμα τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν εμφάνισε πρησμένους λεμφαδένες στη διάρκεια εκδηλώσεων για την προώθηση της ταινίας «Jurassic World: Κυριαρχία».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, η οποία όμως δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ακολούθησε στη συνέχεια αγωγή, την οποία θα πρέπει να λαμβάνει μηνιαίως για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Το θέμα είναι πως είμαι ένας απατεώνας. Πιθανόν να πεθαίνω», γράφει στο πρώτο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του με τίτλο «Did I ever tell you this?», η οποία θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Γεννημένος στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Νιλ άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα στη δεκαετία του 1970. Ο ρόλος που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως, ήταν αυτός του παλαιοντολόγου δρ Άλαν Γκραντ στην κινηματογραφική σειρά «Jurassic Park».

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός έχασε τα μαλλιά του μετά τον πρώτο γύρο της χημειοθεραπείας και γράφει στα απομνημονεύματα ότι όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη: «Είναι ένας φαλακρός γέρος εκεί».

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θέλω τα γένια μου πίσω. Δεν μου αρέσει καθόλου το πρόσωπό μου», σχολιάζει –σύμφωνα με το BBC– ο Νιλ στην αυτοβιογραφία του.

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω. Αυτό που δεν θέλω να κάνω, είναι να σταματήσω να ζω, γιατί μου αρέσει πολύ να ζω. Το έχω δει ως μια περιπέτεια, μια αρκετά σκοτεινή περιπέτεια αλλά μια περιπέτεια παρόλα αυτά.

Και οι καλές ημέρες είναι απλά φανταστικές και όταν παίρνεις κάποια καλά νέα είναι απολύτως συναρπαστικά», προσθέτει ο 75χρονος ηθοποιός.

Στην καριέρα του ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο σε δράματα όσο και σε υπερπαραγωγές.

Θεωρείται ως ένας «διεθνής ηγετικός άνδρας» και ως ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του.