Φαίδων Γεωργίτσης: η κόρη του, Μαρίζα και το τελευταίο αντίο στη Ν. Σμύρνη (φωτογραφίες)

2 Μαρτίου 2019 22:29

Όλοι ήταν εκεί για το ύστατο χαίρε στον Φαίδωνα της καρδιάς τους. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης , όπου ετάφη σήμερα.

Παρούσα στην κηδεία του και η επιστήθια φίλη του Μαίρη Χρονοπούλου. Παρά τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν μπορούσε να μην πει το δικό της «αντίο» στον αγαπημένο της Φαίδωνα – και κινηματογραφικό παρτενέρ.

Το αντίο της Μαίρης Χρονοπούλου

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Ανάμεσά τους και η ταινία «Μια Κυρία στα μπουζούκια», όπου η Μαίρη Χρονοπούλου είχε τραγουδήσει το θρυλικό «Του αγοριού απέναντι». Αυτό θυμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός και ήταν ο τρόπος που επέλεξε να αποχαιρετίσει τον Φαίδωνα Γεωργίτση, καθώς στο στεφάνι που κατέθεσε στη μνήμη του έγραφε «Αγόρι μου απέναντι αντίο».

Το δικό τους «αντίο» στον Φαίδωνα Γεωργίτση, είπαν επίσης, μεταξύ άλλων, η Νόρα Κατσέλη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Άννα Φόνσου.

 

Η κόρη του, Μαρίζα

Συντετριμμένη και η κόρη του, που μας είχε συστηθεί το καλοκαίρι. Μπαμπάς και κόρη βρέθηκαν στη συναυλία του συγκροτήματος «Τερμίτες» στο Ηρώδειο και εκεί φάνηκε η ομοιότητα!

Η Μαρίζα έχει κληρονομήσει τα φωτεινά γαλανά μάτια του πατέρα της, τα ψηλά ζυγωματικά και το μεγάλο χαμόγελο.  Όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι πρώην πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, σήμερα ηθοποιός και κάνει μεταδόσεις αγώνων αντισφαίρισης. Κόρη του Φαίδωνα και της Μπέτσυς Γεωργίτση, έχει ακόμα έναν αδελφό τον Ραφαέλο. Σπούδασε υποκριτική αλλά την κέρδισε γρήγορα ο αθλητισμός.

Στην αντισφαίριση και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν δεύτερη στο μονό γυναικών το 1992, δεύτερη στο διπλό γυναικών το 199 και το 1994. Έχει συμμετάσχει σε πολλά τουρνουά με επιτυχία.

Έχει παίξει σε ρόλους στην σειρά Η Λάμψη και στην ταινία Η Λίζα και οι άλλοι (2003). Μεταδίδει αγώνες αντισφαίρισης και , πάντα με την αντισφαίριση, συμμετέχει σε εκπομπές της τηλεόρασης