Κάρολος – Καμίλα: Τα πρώτα πορτρέτα τους μετά τη στέψη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Μαΐου 2023 12:42

Τα πρώτα πορτρέτα του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν τη στέψη του Βρετανού μονάρχη.

«Το πρώτο επίσημο πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά μετά τη στέψη του στις 6 Μαΐου», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας του Παλατιού δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου.

«Ένα επίσημο πορτρέτο της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας μετά τη στέψη της στις 6 Μαΐου», ανέφερε επίσης ο ίδιος λογαριασμός δημοσιεύοντας το πορτρέτο της βασίλισσας – πλέον – Καμίλα.

Το βασιλικό ζευγάρι απεικονίζεται με μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από αριστερά είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο δούκας του Κεντ, η Μπιργκίτ, η δούκισσα του Γκλόστερ, ο πρίγκιπας Ρίτσαρντ, ο δούκας του Γκλότσεστερ, ο αντιναύαρχος Σερ Τιμ Λόρενς, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Σόφι δούκισσα του Εδιμβούργου, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, η λαίδη Όγκιλβι και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο δούκας του Εδιμβούργου.

Από εκεί και πέρα, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα απολαύσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στο κτήμα Σάντριγχαμ, μετά το Σαββατοκύριακο της στέψης και των εορτασμών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Dailymail», ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα είναι ευχαριστημένοι από την τελετή στέψης παρά τον κακό καιρό το Σάββατο και ενθουσιασμένοι που είδαν τόσο πολύ κόσμο να απολαμβάνει τις εκδηλώσεις.

Η τελετή στέψης έλαβε χώρα ενώπιον 2.200 ηγετών από όλο τον κόσμο και άλλων επισήμων.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατό της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο βασιλιάς φόρεσε τον μανδύα που είχε φορέσει ο Γεώργιος ΣΤ’ το 1937 και η Καμίλα τον μανδύα της Ελισάβετ από το 1953.

Ο Κάρολος μετά από μία υποχρέωση, μέσα στην ημέρα, θα συναντήσει τη βασίλισσα Καμίλα και για λίγες ημέρες ίσως μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα απέχουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αν και δεν σταματά όπως και η βασίλισσα Ελισάβετ, να εργάζεται -εξετάζοντας καθημερινά τα κόκκινα κουτιά του κράτους- θεωρεί το Σάντριγχαμ τονωτικό.