Γιώργος Λιάγκας για Eurovision: «Θα πάει άπατο, να μην πω τι παίρνουμε, αυτό θα πάρουμε και φέτος»

Συντάκτης: Newsroom

9 Μαΐου 2023 13:14

Γιώργος Λιάγκας για Eurovision: «Θα πάει άπατο, να μην πω τι παίρνουμε, αυτό θα πάρουμε και φέτος»

Βλέποντας την τελευταία πρόβα του Victor Vernicos για την Eurovision 2023, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στον αέρα για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας.

«Το παιδί είναι αξιοπρεπέστατο και μπορεί να κάνει και καριέρα. Θα πάει άπατο, είναι προφανές. Άμα μπει στον τελικό θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γίνει στη Eurovision. Δεν φταίει το παιδί, φταίει η ΕΡΤ. Πότε έχουμε πολύ μεγάλες νίκες στην Eurovision; Με τα εμπορικά πρόσωπα. Ποια είναι τα εμπορικά πρόσωπα; Η Παπαρίζου, η Καλομοίρα, ο Ρουβάς, ο Γιώρκας… Με εμπορικό προϊόν πετυχαίνουμε νίκες και καλές θέσεις. Όταν μας πιάνει η ποιότητα, παίρνουμε… να μην πω τι παίρνουμε. Αυτό που θα πάρουμε και φέτος», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους πιάνει ο διάολος και μία στο τόσο στέλνουν μια ποιοτική βλακεία και βάζουν επιλογές που δεν έχουν την εμπορική διάσταση να σταθούν σε έναν κατεξοχήν εμπορικό διαγωνισμό, όπως είναι η Eurovision», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας.

Eurovision 2023: Μικρούτσικος για Victor Vernicos – «Έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει»

Η εκπομπή «Super Κατερίνα» πρόβαλε πλάνα από τη δεύτερη πρόβα του Victor Vernicos στο Λίβερπουλ για την Eurovision.

Ανδρέας Μικρούτσικος πήρε το λόγο και είπε για τον Victor Vernicos: «Ήταν τόσο άγουρο, τόσο φωνακλάδικο άνευ λόγου. Το παιδί είναι 16 χρονών και το τραγούδι το έγραψε στα 14. Εάν δεν είσαι παιδί-θαύμα, εάν δεν είσαι η μετεμψύχωση του Μότσαρτ, δεν έχει κανένα νόημα. Εδώ εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα».

«Όταν έχεις ένα άγουρο παιδί 16 ετών και ένα τραγούδι 14, κινδυνεύει η ψυχική υγεία αυτού του παιδιού. Εάν αποτύχουμε και δεν περάσουμε στον Τελικό, σημαίνει ότι αυτό το παιδί θα έχει την κατάρα της κοινής γνώμης, θα είναι εντός εισαγωγικών “εθνικά κατάπτυστος”, με έναν εύθραυστο χαρακτήρα εφήβου. Είναι λάθος. Το επίθετό του είναι λάθος, γιατί οι Vernicos σημαίνουν μία ισχυρή οικογένεια… άρα σε εμάς που είμαστε από τη φύση μας καχύποπτοι, σκεφτόμαστε ότι δεν πήγε αξιοκρατικά, ότι είναι ευνοιοκρατική διαδικασία».

«Όταν υπάρχει ευνοιοκρατία, υπάρχει αποτυχία. Είμαστε ένα σκαλοπατάκι από την αποτυχία. Εύχομαι να περάσει, για να μην υπάρξει κατακραυγή από τον κόσμο. Γιατί να γίνει αυτή η ανάληψη; Επίσης, η επιλογή του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός έξοχου καλλιτέχνη, δε συνάδει με αυτό το παρουσιαστικό. Από τη μία θα έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει και να χορεύει και από πίσω θα είναι το ελληνικό στοιχείο σε μία μελωδία ξένη προς την Ελλάδα. Είναι αντιφατικό όλο αυτό».