Eurovision 2023: Ποιος είναι ο Φινλανδός Kaarija που «ταρακούνησε» το Λίβερπουλ;

Συντάκτης: Newsroom

14 Μαΐου 2023 10:36

Eurovision 2023: Ποιος είναι ο Φινλανδός Kaarija που «ταρακούνησε» το Λίβερπουλ;

Αυλαία για την Eurovision 2023 με νικήτρια την Σουηδία και στη δεύτερη θέση την Φινλανδία.

Η αποστολή της Φινλανδίας με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha» βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στα φαβορί για την πρώτη θέση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.

Ο Käärijä τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, φόρεσε ένα πράσινο μπολερό, επί σκηνής τον συνόδευσαν τέσσερις χορευτές με ροζ ρούχα και, μάλιστα, όλοι μαζί εκτέλεσαν τη λεγόμενη κίνηση της «ανθρώπινης κάμπιας», όπως την ονομάζει η φινλανδική αποστολή.

Η χορογραφία του «Cha Cha Cha» ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα και ήταν ιδιαιτέρως σαρωτική.

Ποιος είναι ο Käärijä

Το πραγματικό όνομα του Käärijä είναι Jere Pöyhönen και γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1993 στο Ελσίνκι.

Ο Jere Pöyhönen μεγάλωσε στη συνοικία Ruskeasanta της Vantaa, στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι και ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική, ενώ μάθαινε να παίζει ντραμς και άρχισε να παράγει μουσική το 2014.

Το καλλιτεχνικό του όνομα, δηλαδή το «Käärijä» σημαίνει «κάποιον που τυλίγει κάτι» και προέρχεται από ένα αστείο με τους φίλους του σχετικά με τον τζόγο, το οποίο είναι και ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη μουσική του.

Ο Jere Pöyhönen που – όπως έχει πει – έχει επηρεαστεί καλλιτεχνικά από τους Rammstein, κυκλοφόρησε τη μουσική του ανεξάρτητα μέχρι το 2017, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Monsp Records.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το διπλό single «Koppi tules» / «Nou roblem» και, την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε ένα EP με τίτλο «Peliä».

Πάντως, μόλις το 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του, με τίτλο «Fantastista», που έφτασε μέχρι και το #21 στα φινλανδικά charts.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Käärijä (@paidatonriehuja)

Η αγάπη του για την Ελλάδα

Ο Käärijä δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τη χώρα μας και, μάλιστα, το τραγούδι του Victor Vernicos, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision 2023, είναι ένα από τα αγαπημένα του, όπως έχει δηλώσει.

Αναλυτικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA, ο Käärijä ανέφερε για το ελληνικό τραγούδι στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision: «Μου αρέσει πολύ η ελληνική συμμετοχή, είναι hit».

Σχετικά με τη Loreen, ο ίδιος δήλωνε: «Η Loreen είναι πολύ γλυκιά, μου αρέσει πολύ και της εύχομαι τα καλύτερα. […] Αν δεν νικήσει η Φινλανδία στη Eurovision, φυσικά θα ήθελα να νικήσει η Σουηδία».

Για την Ελλάδα, ο Käärijä δήλωνε: «Οι Φινλανδοί αγαπούν την Ελλάδα. Υπάρχουν όμορφες παραλίες και ο καιρός είναι τόσο ζεστός. Μου αρέσει πολύ, όπως και το φαγητό. Ίσως μετά το Λίβερπουλ, νομίζω ότι θα έρθω».