Kάνε floatfit για αδυνάτισμα, σύσφιξη και fun!

25 Φεβρουαρίου 2019 20:42

Στο νερό ή… δίπλα του μπορείς να κάνεις πολλά και διασκεδαστικά. Όχι μόνο να κολυμπήσεις με τον κλασικό τρόπο ή να παίξεις πόλο και βόλεϊ. Στο κάτω-κάτω, οι πισίνες δεν συνίστανται τόσο, ειδικά για το βόλεϊ που μας ξετρελαίνει. Και αν είναι χειμώνας, δεν θα βρεις τίποτα πιο fun και παράλληλα κάτι που να γυμνάζει το κορμί σου. Σωστά. Γι’ αυτό ακριβώς, σου προτείνω το flοatfit, που μπορείς να κάνεις και με την παρέα σου.

Π.χ. πέφτεις με φίλους στην πισίνα, κάνετε ασκήσεις, π.χ. πετάει ο ένας μια μπάλα στον άλλο, ενώ προσπαθείτε να παραμείνετε όρθιοι. Για τι, όμως, ακριβώς, πρόκειται: Το floatfit συνδυάζει ασκήσεις εμπνευσμένες από τη γιόγκα και την αεροβική.  Μπορείς να δοκιμάσεις «σανίδα», burpees και mountain climbers, μεταξύ άλλων, προσπαθώντας παράλληλα να μην πέσεις. Σκέψου πως θα εκτελέσεις περίπου όλες τις ασκήσεις που κάνεις και στο έδαφος αξιοποιώντας αποκλειστικά το βάρος του σώματός σου.

O «εχθρός»

Ο μεγαλύτερος «εχθρός» σου; H aquabase, που, όπως τονίζουν οι γνώστες, θα «επιμένει να σε ρίξει στην πισίνα». Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σφίξεις κάθε πιθανό μυ που έχεις στο σώμα σου για να διατηρήσεις την ισορροπία σου και να παραμείνεις πάνω στην πλατφόρμα. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως πρόκειται για μια ανατρεπτική total-body προπόνηση. Εννοείται, η πρώτη προπόνηση -καθώς θέλει τον… χρόνο της- θα σε αφήσει πιασμένη για μερικές μέρες. Μετά, όμως, το κορμί συνηθίζει, εξοικειώνεται και σφίγγει. «Γραμμώνει», γίνεται δυνατότερο και, τελικά, ωραιότερο.

NTON.A.