Αντελίνα Βαρθακούρη για τη δύσκολη γέννα της: «Είχε γίνει λοιπόν αποκόλληση. Έμεινα στο κρεβάτι»

13 Μαρτίου 2020 13:06

Αντελίν

H Αντελίνα Βαρθακούρη λίγο πριν τη δούμε να… χτυπάει κουδούνια μίλησε σε τηλεοπτικό περιοδικό για τις πολύ δύσκολες ώρες που έζησε με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Εξομολογήθηκε πως κινδύνεψε τόσο η ζωή της μικρής Λιόνας όσο και η δική της.
«Η Λιόνα ήταν από την αρχή περίεργη ιστορία. Τη σκεφτόμουν πριν γίνει η σύλληψή της. Ήμουν έγκυος και πριν πάω στον γιατρό να το βεβαιώσω, το ήξερα. Την ημέρα που έκλεινε το πρώτο τρίμηνο της κύησης είχα πει «Χριστέ µου, όλα καλά πήγαν». Ξαφνικά όμως υπήρξε μια σοβαρή επιπλοκή. Τρελάθηκα, ούρλιαζα. Πάω στον γιατρό και βλέπω πως το παιδί είναι καλά. Εκείνη την ώρα ένιωσα πως μιλούσα µε τον Θεό. Είχε γίνει λοιπόν αποκόλληση. Έμεινα στο κρεβάτι. Ξαφνικά µε έπιασε ένας πόνος.
Το είπα µόνο στη μητέρα µου. Για κάποιους ιατρικούς λόγους πήρα κορτιζόνη. Η γιατρός μού είχε πει πως θα γεννήσω πρόωρα. Με πιάνουν πιο έντονοι πόνοι. Ήρθαν και µε πήραν οι γονείς µου. Ήμασταν στην Κηφισιά και έπρεπε να πάμε στο μαιευτήριο στη Συγγρού. ∆εν θα ξεχάσω ποτέ την ομάδα ∆ΙΑΣ που εμφανίστηκε και µας άνοιξε τον δρόμο. Αλλιώς θα γεννούσα στον δρόμο. Μπαίνοντας στο χειρουργείο, ο γιατρός διαπίστωσε ρήξη μήτρας. Σοβαρό θέμα…
Ζητάω να µπει ο Χάρης στο χειρουργείο, που κανονικά δεν επιτρεπόταν. Μου λέει ο γιατρός «είμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο… Εσύ, το παιδί… ∆εν ξέρω ποιον μπορώ να σώσω». ∆εν µε ενδιέφερε καθόλου. Ήθελα να γεννηθεί το παιδί καλά. Αυτή η εμπειρία ήταν πολύτιμη. Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα και μπήκε στη θερμοκοιτίδα. Είχα άγχος και για τη Μελωδία που ήταν σπίτι. Είναι τιτάνιο το έργο που γίνεται στις μονάδες φροντίδας των πρόωρων νεογνών».