Ο Κορωνοϊός χτυπά τη σόουμπιζ και τα Media

13 Μαρτίου 2020 09:23

Κορονοϊός

Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Χριστίνα Μπόμπα που ανακοίνωσε ότι ασθενεί από τον Κορωνοϊό, νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στον τηλεοπτικό χώρο, ενώ οι αποφάσεις των καναλιών είναι δραστικές καθώς ο κορωνοϊός δημιουργεί πρωτόγνωρες συνθήκες.
Έτσι αρκετές είναι οι εκπομπές που αποφασίσθηκε να μην έχουν ζωντανό κοινό στο στούντιο, όπως το Καλό Μεσημεράκι του Νίκου Μουτσινά, το Yοur Face Sounds Familiar, αλλά και όλες οι υπόλοιπες εκπομπές που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσαν ζωντανό κοινό.
Προβλήματα υπάρχουν και σε σχέση με τους καλεσμένους σε εκπομπές μιας και οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν να προσαρμοστούμε σε αυτές.
Κρούσματα όμως υπάρχουν και μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο των Μέσων και της σόουμπιζ.
Συγκεκριμένα ανακοίνωση εξέδωσε χθες η ΕΡΤ όπου ανέφερε:
«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.
Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της».
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστός ότι εργαζόμενος στο site του ΣΚΑΪ βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ αναστάτωση επικρατεί και στην ομάδα του σόου του ΑΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar» αφού φαίνεται ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Kappa Studios 2, εκεί όπου φιλοξενούνται οι μισοί εργαζόμενου του ΑΝΤ1 αλλά και οι εξωτερικές παραγωγές άλλων καναλιών. Έτσι, έχει αποφασιστεί να κλείσουν μέχρι νεοτέρας οι εγκαταστάσεις, για να μην υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το κρούσμα αυτό έχει έρθει σε επαφή με αρκετά άτομα στα Kappa Studios και το καστ του «Your Face Sounds Familiar».
Εν τω μεταξύ ο Νίκος Κοκλώνης ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά τα ταξίδια για την ταξιδιωτική του εκπομπή έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσει την υγεία των καλεσμένων του και των συνεργατών του αλλά και τη δική του.