Μάικλ Παλαιοδήμος: τι δηλώνει ο ομογενής, υποψήφιος για Όσκαρ για το “Μαύρο Πρόβατο”

20 Φεβρουαρίου 2019 16:48

Έχει ήδη έναν “θείο Όσκαρ” στο σπίτι του και πάει για το(ν) δεύτερο με το “Μαύρο Πρόβατο” (“Βlack Sheep”). Έχουμε αναφερθεί ξανά στον Μάικλ Παλαιοδήμο, τον διάσημο Διευθυντή Φωτογραφίας με το “βαρύ”, το απίθανο παλμαρέ.

Τώρα, ο ίδιος λέει σχετικά με την υποψηφιότητά του: “Είναι καλό σαφώς που έχω ξανά υποψηφιότητα για Όσκαρ, αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος την ταινία”.

Προσγειωμένος, ρεαλιστής, σημασία έχει το box-office γιατί αυτό εξασφαλίζει τα προς το ζην και όχι ο “θείος Όσκαρ”. Ραντεβού, λοιπόν, μ’ αυτά και μ’ αυτά, μας δίνει την Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η απονομή των “χρυσών αγαλματιδίων”.

TIP

Έχει σπουδάσει βιοχημικός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι η αγάπη του ήταν η φωτογραφία, οπότε και επικεντρώθηκε σε αυτήν την τέχνη. Επίσης, έχει ασχοληθεί με ΜΜΕ και έχει συνεργαστεί με Bjork, Coldplay για τη δημιουργία κλιπ τους. Επίσης, έχει κάνει video editorials για Emma Watson, Kylie Minogue, Jessie J κ.ά.

EXTRA TIP

Το πρώτο του Όσκαρ ήταν για την, μικρού μήκους ταινία, “Stutterer”. Η μητέρα του, δε, για να ξέρετε και το άλλο μισό της καταγωγής του, είναι από την Αυστραλία.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι υποψήφιος για Όσκαρ (*Σκηνοθεσίας) είναι και ο Γιώργος Λάνθιμος, με την “Ευνοούμενη” (“Τhe Favourite”, αν και, σύμφωνα με τα προγνωστικά και κρίνοντας απ’ τα BAFΤΑ-προπομπό των Όσκαρ απ’ την Μ. Βρετανία, θα το χάσει απ’ το “Roma” και τον Αlfonso Cuaron). 

Ντονατέλλα Αδάμου