Συμβαίνει τώρα: Η Ελληνίδα γιατρός που δίνει μάχη στην Πάρμα της Ιταλίας μιλάει αποκλειστικά στο Ciao

23 Μαρτίου 2020 22:30

Είναι η Ελληνίδα γιατρός που ζει και εργάζεται στην Ιταλία, δίνοντας καθημερινή μάχη με τον αόρατο εχθρό, τον Κορονοϊό. Η Παναγιώτα Μουζακίτη η οποία είναι στην Πάρμα της Ιταλίας, medico di emergenza territoriale, το αντίστοιχο ΕΚΑΒ και πρώτων βοηθειών της Ελλάδας και μίλησε στο ciao για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα και το ιατρικό της προσωπικό στη μάχη κατά του κορονοϊού.

-Είσαι στην πρώτη γραμμή. Είναι όντως τόσο δύσκολα τα πράγματα;

Ναι, είναι εμπόλεμη κατάσταση

-Υπάρχουν φορές που κερδίσατε την μάχη και πως το αντιμετωπίσατε;

Η μάχη δεν μπορώ να πω εγώ πως έχει κερδιστεί με τον κάθε ασθενή, γιατί η πορεία του συνεχίζεται στο νοσοκομείο με άλλο προσωπικό.

-Εμείς εδώ ένα βράδυ χειροκροτήσαμε τους Έλληνες γιατρούς, στην Ιταλία τραγουδάνε, εσείς τι κάνετε στο νοσοκομείο.

Εμείς βλέπουμε αυτές τις προσπάθειες των συμπολιτών μας να μας βοηθήσουν ψυχολογικό και αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα.

-Έχετε υπερβεί τους εαυτούς σας, ποια κίνηση, πράξη, χειρονομία σας δίνει κουράγιο, παρά την κούραση να πολεμήσετε .

Όταν βλέπουμε πάνω με μηνύματα αγάπης και ελπίδας από τον κόσμο. Όταν βλέπουμε μια πίτσα να μας χαρίζουν στο πρώτων βοηθειών. Όταν λαμβάνουμε μηνύματα γεμάτα αγάπη και ελπίδα. Αυτό μας δίνει δύναμη και νόημα για να πολεμάμε.

-Ποια συμβουλή δίνεις στους Έλληνες.

Βοηθήστε το ΕΣΥ να μπορέσει να σας βοηθήσει

-Το καλοκαίρι θα τον ξορκίσουμε με την ζεστή ή έχουμε μάχη μακράς διάρκειας;

Το καλοκαίρι ελπίζουμε να έχει καθαρίσει σε πολλά μέρη εκ των οποίων ελπίζω η Ελλάδα. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας και από τον κόσμο ώστε να μειωθούν οι μολύνσεις και από το κράτος ώστε να μην πάνε ξυπόλυτοι στα αγκάθια γιατροί και το όλο σύστημα υγείας.