Η οικογενειακή επιχείρηση Πιτταρά, με ρίζες από το 1970, ξεκίνησε όταν ο Μανώλης Πιτταράς αγόρασε μια μοσχίδα για τα παιδιά του. Από τότε εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος σε νησί, με πλήρη έλεγχο από την καλλιέργεια ζωοτροφών έως την παραγωγή γάλακτος και τυριών. Από το 2009 στο τυροκομείο στις Μέλανες Νάξου παράγονται παραδοσιακά προϊόντα όπως η Γραβιέρα Νάξου (3μηνης ωρίμανσης και 12μηνης ωρίμανσης), το Κεφαλοτύρι 12μηνης ωρίμανσης, η Μυζήθρα, το Ξινοτύρι και άλλα. Η μονάδα εξασφαλίζει την ποιότητα μέσω ιδιόκτητων καλλιεργειών μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, σύγχρονης τεχνολογίας, πιστοποιήσεων Non GMO και Animal Welfare. Συμμετέχει στο δίκτυο Aegean Cuisine με επιλεγμένα προϊόντα.
Τα προϊόντα βρίσκονται σε μεγάλες και μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε delicatessen και επιλεγμένα καταστήματα.
Τα προϊόντα φτιάχνονται αποκλειστικά από γάλα της κτηνοτροφικής μας μονάδας με απόλυτο έλεγχο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ακολουθώντας πιστά την αρχή μας ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΣΤΟ ΡΑΦΙ.