Quantcast

ΖΥΜΕΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ε.Ε.

26 Νοεμβρίου 2025 14:17

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

Βέργας – Κρούστας

Συνταγή: Σπανακοτυρόπιτα

Με ένα κουτί φύλλο Βέργας

1 κιλό σπανάκι καθαρό βάρος

2 πράσα

7-8 κρεμμυδάκια χλωρά

1/2 ματσάκι άνηθο

300γρ. φέτα

4 αυγά

2/3 γάλα

1 γεμάτη χούφτα τραχανά γλυκό σταρένιο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση αναμιγνύουμε σε μια λεκάνη το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια τα πράσα σε ροδέλες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τη φέτα σε χοντρά τρίμματα, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και τον τραχανά. Δεν προσθέτουμε αλάτι διότι έχει πολλή φέτα που είναι αλμυρό τυρί.

Παίρνουμε 2 φύλλα και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου μας. Επάνω βάζουμε όλη τη γέμιση και τελειώνουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα 2 φύλλα.

Αφού λαδώσουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Όλες τις πίπες σας μπορείτε να τις φτιάξετε και στριφτές κόβοντας το κάθε φύλλο σε τρείς λωρίδες, και βάζοντας σε κάθε λωρίδα λίγο από τη γέμιση σας. Κλείνετε καλά τις άκρες, και θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο φούρνο και στο τηγάνι.