Αποκάλυψη: Από τους «Δύο ξένους» στα μοναστήρια

4 Μαΐου 2020 19:30

Μακριά από τα φώτα της τηλεόρασης και της δημοσιότητας βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια η Καλλιόπη Ταχτσόγλου καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική προκειμένου να αφοσιωθεί στη θρησκεία!

Η 59χρονη ηθοποιός διέγραψε επιτυχημένη πορεία στον λαμπερό χώρο της μικρής οθόνης. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στη σειρά του MEGA «Δύο ξένοι» (1997 – 99), στην οποία ενσάρκωνε τη Μαρούσκα, την οικιακή βοηθό της Ντένης Μαρκορά.

Ωστόσο, εδώ και περίπου μία δεκαετία, αποτραβήχθηκε από τη σόουμπιζ. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν γιατί είχε σταματήσει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές. Το… μυστήριο λύθηκε πρόσφατα αφού αποκαλύφθηκε ότι η Δραμινή ηθοποιός έχει στραφεί στη θρησκεία. Προφανώς, βρήκε όσα αναζητούσε στην πίστη της στον Θεό και στην Παναγία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επισκέπτεται πολύ συχνά γυναικεία μοναστήρια και διδάσκεται τον μοναχισμό δίχως πάντως να έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να προσχωρήσει στον μοναστικό βίο.

Ομιλίες για την πίστη

Αντίθετα, πραγματοποιεί συχνά ομιλίες θρησκευτικού περιεχόμενου. Πρόσφατα έδωσε διάλεξη με τίτλο «Το θέατρο ως παιδεία» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα Κυπριάδου).

Όπως φαίνεται, η Ταχτσόγλου έχει βάλει οριστικά τέλος στην καριέρα της, η οποία άρχισε από την ηλικία των 19, το 1980, όταν σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη απ’ όπου αποφοίτησε το 1983.

Εργάστηκε στο θέατρο (μεταξύ άλλων σε Εθνικό, Θέατρο Τέχνης, θέατρον ΑΤΤΙΣ, ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας και Σερρών, Παρκ, Ακάδημος), ενώ είχε συμμετοχή σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες. Στην τηλεόραση, πέρα από τους «Δύο ξένους», έπαιξε στις σειρές «Οι Μεν και οι Δεν», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Παππούδες εν δράσει», «Αχ και να ‘ξερες», «30 μέρες αγωνίας» και άλλες.

Η αυστηρή επιστολή στον Μητσοτάκη

Η Καλλιόπη Ταχτσόγλου αντιτάχθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης περί απαγόρευσης των ανοιχτών λειτουργιών στις εκκλησίες, η οποία εντάσσεται στη δέσμη των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, η 59χρονη ηθοποιός εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Σε αυτήν έγραψε χαρακτηριστικά: «Κύριε πρωθυπουργέ της φιλτάτης πατρίδος μου Ελλάδος, όσο κρατάτε κλειστές τις ενορίες, τους ναούς και τις μονές της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας μας για να μας σώσετε, ω σωτήρες μέγιστοι, ο πιστός λαός καταθέτει τις προσευχές και τα δάκρυά του στα πόδια της Κυρίας Θεοτόκου, του Σωτήρος Ιησού Χριστού και των Αγίων Του* και ο Θεός ο Μέγας μαζεύει ποτάμια τα δάκρυα του θλιμμένου λαού Του.

Ο υπεράξιος π. Ἀ. Γκοτσόπουλος σας μίλησε για Ύβρη και Νέμεση. Εάν είσθε Χριστιανός Ορθόδοξος, θα αντιληφθείτε έστω και αργά, ως άλλος Κρέων, την Ύβριν.

Αν όχι, θα υποστείτε την Νέμεσιν, το κύμα των δακρύων που πάνω σας, αναπόφευκτα, θα πέσει».

Δεν έμεινε όμως εκεί. Έστειλε επιστολή για το ίδιο ζήτημα και στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τους οποίους ζητούσε να βρουν τρόπο ώστε «όσοι πολύ το ποθούμε, να μπορούμε να μεταλάβουμε Χριστό», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.