Είδηση βόμβα: ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

8 Μαΐου 2020 17:00

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Γιάσαμ Αγιαβέφε, ο οποίος αναζητείται με ερυθρό δελτίο από την Interpol και τον Φεβρουάριο συνελήφθη στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στο προσκήνιο κάνοντας μία σημαντική δωρεά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ύψους 300.000 ευρώ!
Ο 35χρονος άνδρας καταζητείται στην Τουρκία για το αδίκημα της σύστασης και διαχείρισης ιστοσελίδας διαδικτυακού τζόγου και στοιχημάτων.
Τον Φεβρουάριο συνελήφθη στη χώρα μας με σκοπό να εκδοθεί στην πατρίδα του. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση είχε κάνει γνωστή τη σύλληψή του με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στα πλαίσια των επιχειρήσεων ενάντια στον παράνομο τζόγο μετά από αίτημα της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη από την Interpol Ελλάδας, με σκοπό να εκδοθεί στην Τουρκία, ο Γιάσαμ Αγιαβέφε που καταζητείται για σύσταση και διαχείριση ιστοσελίδας με σκοπό τον διαδικτυακό τζόγο και στοιχηματισμό».
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, η επόμενη δημόσια αναφορά του ονόματός του έχει να κάνει με μία σημαντική προσφορά του μιας και δώρισε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό στο ΕΣΥ μέσω της Εκκλησίας!
Η παράδοση του υλικού από τον επιχειρηματία έγινε με τη μεσολάβηση του αρχιμανδρίτη Nικοδήμου Φαρμάκη. Χάρη στον Αγιαβέφε, το υπουργείο Υγείας παρέλαβε 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες Κ95, 16.500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης και τριάντα αναπνευστήρες.
Η συνολική αξία του πολύτιμου «πακέτου» φτάνει τις 300 χιλιάδες ευρώ!
«Να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην Ελλάδα»!
Μάλιστα, ο Τούρκος προχώρησε και σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μείνει στη χώρα μας: «Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας προστασία για το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Εδώ αισθάνομαι ότι βρήκα το αληθινό μου σπίτι. Αυτός είναι ο τόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Πραγματικά εδώ είναι το μέρος μου. Για αυτό όσο μπορώ θα συνεχίσω να βοηθάω την εκκλησία της Ελλάδος και το υπουργείο Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.