Μενεγάκη-Ματέο: Μυστική συμφωνία με εντάσεις

15 Μαΐου 2020 09:00

Μενεγ

Με τα επαγγελματικά της να βρίσκονται “στον αέρα”, η Ελένη Μενεγάκη, για μια ακόμα φορά στη ζωή της καλείται να πάρει μεγάλες και πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Μια πολύ σημαντική συζήτηση, όχι χωρίς εντάσεις, είχαν πριν από λίγες μέρες η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος. Τη συζήτηση ξεκίνησε η ίδια η παρουσιάστρια, που νιώθει πολύ πιεσμένη και αγχωμένη αυτή την εποχή, καθώς το συμβόλαιό της με τον Alpha φτάνει στο τέλος του και όλα τα σενάρια της τηλεοπτικής της στέγασης είναι ανοιχτά, χωρίς όμως να υπάρχει καμία βεβαιότητα, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, η Ελένη μίλησε με το Ματέο για τις ανησυχίες της και του είπε ευθέως ότι εάν δεν υπάρξουν κάποιες σίγουρες εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σκέφτεται πλέον πολύ σιβαρά να εγκαταλείψει την τηλεόραση και να αφιερωθεί στην ξεκοδοχειακή μονάδα που διατηρούν οι δύο τους στα Άχλα της Άνδρου.

Μια μονάδα που υπέστη πολύ μεγάλη ζημιά, τόσο με τις πρόσφατες πλημμύρες, όσο και με την πανδημία που έκλεισε όλα τα ξενοδοχεία. Η Ελένη, σκέφτεται να επενδύσει εκεί τα χρήματά της, προκειμένου να κάνει τη μονάδα να ορθοποδήσει ξανά και να ζει πλέον από τον τουρισμό.

Η άλλη πλευρά

Από την άλλη, βέβαια, δεν παύει να είναι περιζήτητη τηλεοπτικά, κάτι που της τόνισε ο Ματέο Παντζόπουλος. Η «Ελένη» είναι από τις λίγες ψυχαγωγικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που όταν επιβλήθηκε το lockdown στη χώρα παρέμεινε στις επάλξεις και εν μια νυκτί μεταμόρφωσε την εκπομπή της από άκρως ψυχαγωγική σε χρηστική. Και αυτό είναι μια παρακαταθήκη που η Ελένη Μενεγάκη θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τώρα που το συμβόλαιό της με τον ALPHA φτάνει στο τέλος του. Η Ελένη φιλοξενούσε επιστήμονες και έκανε τις ερωτήσεις που θέλαμε να τους κάνουμε όλοι μας, με απλό, καθημερινό και όχι ξύλινο λόγο. Σε όσα κομμάτια ένιωθε πως υστερεί δεν την απασχολούσε να φανεί εκείνη περισσότερο, να περάσει στο κοινό ότι τα ξέρει όλα. Άφησε λοιπόν τους συνεργάτες της, που η ίδια επιλέγει κάθε σεζόν, να τραβήξουν την κουβέντα όπου ήθελαν, γι’ αυτό στο τέλος κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα πολύ ισχυρό brand name στον χώρο της τηλεόρασης και ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Οι διαφημιστές ξέρουν πολύ καλά πως ό,τι αναλάβει να προωθήσει θα γίνει ανάρπαστο και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν και οι άνθρωποι των καναλιών.

Μετά τα 10 χρόνια στον ΑΝΤ1 (1995-2005), που ήταν από τα πιο δημιουργικά και την έχτισαν ως παρουσιάστρια και ως βασίλισσα της πρωινής ζώνης, ήρθε ο ALPHA να της χαρίσει άλλα 15 χρόνια καριέρας, δυνατά και με έντονες συγκινήσεις τόσο για την ίδια (διαζύγιο, νέα σχέση, παιδί) όσο και για τους τηλεθεατές της. Αυτή τη στιγμή η Ελένη βρίσκεται σε ένα κανάλι όπου έχει το ελεύθερο να πει και να κάνει ό,τι θέλει και αυτό είναι κάτι που εκτιμά. Ξέρει τι απαιτήσεις έχουν από εκείνη και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ίδια. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι το συμβόλαιό της με τον σταθμό λήγει, έχουν φουντώσει οι φήμες περί αποχώρησής της από την Κάντζα

Καλά γνωρίζοντες μέσα από το κανάλι υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την παρουσιάστρια ως προς το μέλλον της συνεργασίας αυτής. Αυτές οι συζητήσεις συνήθως γίνονται πριν λήξουν τα συμβόλαια. Διάθεση για επαφές δεν φάνηκε να υπάρχει ούτε πριν ξεσπάσει η κρίση με τον κορονοϊό, πόσο μάλλον τώρα, που όλα έχουν «παγώσει» μέχρι νεωτέρας. Πηγές από το κανάλι θεωρούν σχεδόν σίγουρη τη λύση της συνεργασίας.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Ελένη προβληματισμένη, αφού πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της συνεργασίας της με τον ALPHA, να ρισκάρει να αλλάξει τηλεοπτική στέγη διατηρώντας το γνώριμο ύφος και στιλ της ή στο σταυροδρόμι που βρίσκεται τώρα να αλλάξει εντελώς ρότα και να εμφανιστεί το φθινόπωρο κάνοντας κάτι καινούριο, κάτι όμως που δίσταζε χρόνια να κάνει.

Οι επιλογές της σε αυτή τη φάση είναι πολύ συγκεκριμένες. Εχει τη δυνατότητα να παραμείνει στον γνώριμο ALPHA, όπου δεν χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν και να αποδείξει την αξία της, και να διαπραγματευτεί για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο συμβόλαιο. Η νέα διοίκηση του σταθμού έχει βάλει πλέον τέλος στα πολύ ακριβά συμβόλαια και επιχειρεί από πέρσι ήδη συμμάζεμα στα οικονομικά, κάτι που δεν φαίνεται να αρέσει ιδιαίτερα στην παρουσιάστρια.

Έτσι δεν αποκλείεται η Μενεγάκη να κάνει τη γύρα της στα κανάλια και να δει ποια από αυτά θα ήθελαν να την εντάξουν στο δυναμικό τους. Δεν είναι όλα τα μεγάλα κανάλια εύκολα και διαθέσιμα να την αποκτήσουν. Είτε μείνει στον Alpha είτε τραβήξει γι’ αλλού, όμως, το θέμα είναι ότι μέσα της οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει από καιρό, γι’ αυτό κι άφησε να διαρρεύσουν πράγματα για τα επαγγελματικά της, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ παρά μόνο όταν το θελήσει η ίδια.

Πηγή: CIAO