Αποκλειστικό : Άλκης Δαυίδ – Χάρι και Μέγκαν : Εντιμότατοι γείτονες

13 Μαΐου 2020 19:40

Η πρόθεση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν μαρκλ να μετακομίσουν μόνιμα στην Καλιφόρνια, φαίνεται ότι τους φέρνει στη… διπλανή πόρτα του γνωστού εκκεντρικού Κύπριου δισεκατομμυριούχου Άλκη Δαυίδ. Ο Άλικις Δαυίδ έχει ολοκληρώσει μια σειρά από ανακαινίσεις στο σπίτι του και από τη μυθική βίλα του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια διοικεί τις επιχειρήσεις του. Οργανώνει εγκαίνια σε διάφορα μέρη του κόσμου για το brand Swissx με τα προϊόντα θεραπευτικής κάνναβης που έχει ιδρύσει και συντονίζει τα προγράμματα της διαδικτυακής του πλατφόρμας FilmOn.
Πριν από λίγες ημέρες βγήκε στον τοπικό Τύπο η είδηση ότι το πριγκιπικό ζευγάρι Χάρι και Μέγκαν έχουν γίνει γείτονές του. Ο Άλκις Δαυίδ επιβεβαίωσε τα νέα για την έλευση του διάσημου ζευγαριού στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία συμβαίνουν όλα αυτά ονομάζεται “Μικρή Αγγλία”». Γείτονές του είναι επίσης ο Στινγκ, ο Τζέισον Στέιθαμ, ο τραγουδιστής και ιδρυτής της ροκ μπάντας GoIdplay Κρις Μάρτιν, όπως και ο Ιρλανδός ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς. Λίγο παρακάτω μένουν -μεταξύ πολλών άλλων- ο Τζέραρντ Μπάτλερ και η Τζούλι Άντριους. Και πλέον, όπως φαίνεται, ανάμεσα στους τόσους διάσημους Βρετανούν, υπάρχει και ένας γαλαζοαίματος με τη σύζυγό του.
Πιθανότατα, η απόφαση του ζευγαριού να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και πιο συγκεκριμένα στο Μαλιμπού, που είναι η περιοχή των διασήμων του θεάματος, δεν είναι άσχετη με την επιθυμία της Μέγκαν Μαρκλ να ξαναρχίσει την καριέρα της στον κόσμο της σύουμπιζ, μια καριέρα που διέκοψε απότομα όταν άρχισε η σχέση της με το Χάρι να γίνεται πιο σοβαρή. Παρόλα αυτά, από τότε που οι δύο τους ξέκοψαν με τη βασιλική οικογένεια και αποφάσισαν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, η μέγκαν έχει στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον της στο Χόλιγουντ και αναζητά τον κατάλληλο ρόλο για τη μεγάλη επιστροφή της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Γι αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει προσλάβει και ατζέντη, ενώ ήδη έχει αρχίσει κάποιες συνεργασίες με τη Disney και το Netflix. Με το καλωδιακό δίκτυο συνεργάστηκε και ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι, σε ένα ειδικό επεισόδιο, ενώ δεν είναι γνωστό με ποιο τρόπο σκοπεύει ο ίδιος να αποκτήσει την “οικονομική ανεξαρτησία” του.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας
Ο Άλκις Δαυίδ αυτό τον καιρό απολαμβάνει τις βόλτες του στην παραλία μαζί με τη σύντροφό του Λέιλα, φορώντας μάσκες του οίκου Gucci. Η Αμερική θρηνεί καθημερινά περί τους 2.000 νεκρούς εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού. Στο Μαλιμπού οι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Ακόμη και οι βόλτες γίνονται πια από απόσταση. Ο ίδιος ο Άλκις Δαυίδ λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης. Βγαίνει σπάνια και πολύ προσεκτικά, τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκα. Προστατεύει τα παιδιά και τα ζώα του και, όπως πάντα, εργάζεται από το σπίτι, κάτι που πάντα του άρεσε με τη χρήση της τεχνολογίας».
Στο σπίτι του μπαίνουν μόνο λίγοι φίλοι και αυτοί αφού ελεγχθούν από δύο μετρητές θερμοκρασίας που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο της βίλας του. Και βέβαια έχει κόψει τις μετακινήσεις με αεροπλάνο που πραγματοποιούσε τακτικά. Τα πάντα μπορούν πια να γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή αλλά και με τις εταιρείες γρήγορης αποστολής. Ζούμε στην εποχή όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η πλατφόρμα του FilmOn, έχουν βρεθεί λόγω περιστάσεων στο επίκεντρο. Βιώνουμε μια μεταβατική περίοδο, όπως πιστεύει ο ίδιος, που λέει παρ’ όλα αυτά ότι προσωπικά δεν αισθάνεται μεγάλη διαφορά από πριν, καθώς το Μαλιμπού προσφέρει τη δυνατότητα να συναντάς ανθρώπους σε απόσταση ασφαλείας και να κάνεις διακοπές μένοντας στο σπίτι σου.

Στη “Μικρή Αγγλία”, η βίλα των ονείρων τους
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Μέγκαν και ο Χάρι εδώ και καιρό όμως βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση ώστε η κατοικία τους από εδώ και πέρα να είναι η επιβλητική έπαυλη «Petra Manor» των 1200 τ.μ., με 8 κρεβατοκάμαρες, 10 μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις και κόστος 14.500 δολαρίων τη βραδιά. Η υπέροχη πέτρινη έπαυλη υπήρξε από το 2014 κατοικία του σταρ του Baywatch Ντέιβιντ Σαρβέ και της συζύγου του, Μπρουκ Μπερκ.Από τότε όμως που χώρισε το ζευγάρι αποφάσισε να τη διαθέσει μόνο για βραχυχρόνια μίσθωση. Κατά καιρούς έχουν μείνει εκεί μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, με τελευταία διασημότητα που φιλοξενήθηκε στην έπαυλη να είναι η Κάιλι Τζένερ, από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι να ετοιμαστεί η δική της έπαυλη, στην οποία και μένει πλέον. Το «Petra Manor» βρίσκεται σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες γειτονιές. Διαθέτει τεράστια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με δύο νησίδες στο κέντρο και τραπεζαρία με τζάκι που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 20 άτομα. Το κελάρι για τα κρασιά είναι άκρως εντυπωσιακό, ενώ εξίσου μεγάλες είναι οι αίθουσες χορού και κινηματογράφου. Το οίκημα διαθέτει επίσης διαφορετικά γραφεία για τον Χάρι και τη Μέγκαν, κεντρικό σύστημα που ελέγχει αυτόματα τα φώτα και τη θερμοκρασία, ενώ οι πόρτες και το ηχοσύστημα ανοιγοκλείνουν με μια απλή φωνητική εντολή. Εξωτερικά υπάρχει μια μεγάλη πισίνα, σπα, ένα γήπεδο τένις και μια καμπάνα με δική της κουζίνα και έξτρα δωμάτια, ενώ η είσοδος διαθέτει φυλάκια και έξτρα ασφάλεια. Το συνολικό κόστος της έπαυλης αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 20 εκατ. δολάρια, όμως οι ιδιοκτήτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τη διαθέσουν προς πώληση. Στα συν του συγκροτήματος συγκαταλέγεται και το ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία, στην αγορά με τις εντυπωσιακές μπουτίκ οίκων υψηλής ραπτικής, αλλά και στο εστιατόριο «Nobu».

Το ζευγάρι θα μείνει μερικούς μήνες δοκιμαστικά στην έπαυλη που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από το σπίτι της μητέρας της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ. Πρόκειται για μια πρακτική που υιοθετούν πολλοί στην Καλιφόρνια, προκειμένου να αποφασίσουν αν μια κατοικία ή η γειτονιά ανταποκρίνεται στα στάνταρ τους. «Οι επαύλεις που διαθέτουμε βρίσκονται πάντα σε γειτονιές με οικογένειες υψηλού κοινωνικού status, οπότε όσοι μένουν δοκιμαστικά ελέγχουν και την ασφάλεια της γειτονιάς πέρα από την ίδια την κατοικία. Αυτό θα κάνουν ο Χάρι και η Μέγκαν, οι οποίοι έχουν έναν επιπλέον λόγο να περάσουν μια δοκιμαστική περίοδο στο σπίτι καθώς πρέπει να δουν πώς όλο αυτό θα λειτουργήσει και σε σχέση με το προσωπικό που τους συνοδεύει, όπως οι προσωπικοί τους βοηθοί, αλλά και οι άνδρες της ασφάλειάς τους», δήλωσε στην «Daily Mail» ο Στιούαρτ Χέλερ, ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου «Stay Awhile Villas».
Αυτή τη στιγμή ένας μήνας παραμονής στο «Petra Manor» θα κοστίσει στο ζευγάρι περισσότερα από 200.000 δολάρια, εκτός κι αν στη διαπραγμάτευση πετύχουν καλύτερη τιμή. Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, ημέρα που ξεκινούσε ουσιαστικά η περίοδος μετάβασης στη νέα ζωή που επέλεξαν, ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τον λογαριασμό τους Sussex Royal στο Instagram καθώς δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον τίτλο βάσει της συμφωνίας που έκαναν με το Παλάτι, ενώ σύντομα θα ανακοινώσουν τις νέες τους φιλανθρωπικές δράσεις.
Η είδηση πάντως ότι το ζευγάρι σκέφτεται να ζήσει στο Μαλιμπού διέρρευσε τον Ιανουάριο από τη νέα τους γειτόνισσα Κέιτλιν Τζένερ, η οποία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είχε αναφέρει ότι γνωρίζει πως οι Σάσεξ σκέφτονται να μείνουν στο Μαλιμπού και ενδιαφέρονται για μια έπαυλη κοντά στο σπίτι της. Η ίδια είχε πει συγκεκριμένα: «Πιστεύω ότι όλη αυτή η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία με τον Τύπο έγινε αφόρητη για το ζευγάρι και ιδιαίτερα για τη Μέγκαν πρέπει να ήταν ένα ισχυρό σοκ. Θεωρώ καλό γι’ αυτούς το ότι θέλουν να ξεφύγουν. Εμαθα ότι αναζητούν ένα σπίτι στο Μαλιμπού. Ο καθένας δικαιούται να είναι ευτυχισμένος σε αυτή τη ζωή και εύχομαι ο Χάρι και η Μέγκαν να το κατορθώσουν».