Αποκλειστικό: Hotel de Paris Το πολυτελές “καταφύγιο” των jet setters

17 Ιουλίου 2020 18:00

To υπερπολυτελές ξενοδοχείο Hotel de Paris, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο θρυλικό καζίνο του Μόντε Κάρλο, αποτελεί ένα διαχρονικό προορισμό για τους γαλαζοαίματους και τους διάσημους του πλανήτη.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης υπήρξε ένας από τους πλέον φανατικούς επισκέπτες του Hotel de Paris. Συνήθως, μετά το γεύμα του, το οποίο συνήθως περιλάμβανε φιλέτο με πράσινο πιπέρι που του ετοιμαζε ειδικά ο σεφ του ξενοδοχείου, απολάμαβανε ένα παλαιωμένο μπράντι napoleon στις βεράντες του ξενοδοχείου, άλλοτε με τη Μαρία Κάλλας και άλλοτε με τη Τζάκι. Ο Ωνάσης συνόδευε το μπράντι του με ένα πανάκριβο πούρο. Εξίσου φανατικός επισκέπτης ήταν και ο ανταγωνιστής του, ο Σταύρος Νιάρχος και μάλιστα οι δύο τους φρόντιζαν να μην συμπίπτουν ποτέ στο ξενοδοχείο, έχοντας δώσει ρητές εντολές να ενημερώνονται ο ένας για την παρουσία του άλλου. Συχνοί επισκέπτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ήταν και ο πρίγκιπας Ρενιέ με τη Γκρέις Κέλι, καθώς εκεί συναντούσαν τους φίλους τους που διέμεναν στις σουίτες του. Το Hotel de Paris ήταν πάντα και παραμένει ένα από τα ξενοδοχεία που αντανακλούν τον αριστοκρατικό αέρα του πριγκιπάτου.

Το… δεύτερο παλάτι της Γκρέις και του Ρενιέ

Το ιστορικό κτήριο κτίστηκε το 1864 από τον εκατομμυριούχο Φρανσουά Μπλαν, προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου Γ’, εστιάζοντας στην αίγλη που πρέπει να αποπνέει οτιδήποτε συνδέεται με το πριγκιπικό αξίωμα.

Αριστοκρατικά διακοσμημένα σαλόνια, ευρύχωρες σουίτες με αυθεντικές γαλλικές αντίκες, πίνακες διάσημων ζωγράφων και κομψά σερβίτσια πορσελάνης διαμόρφωναν τις παροχές του ιστορικού Hotel de Paris, το οποίο έχουν επισκεφθεί οι περισσότεροι jet setters του πλανήτη.

Το 1976, ο Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι διοργάνωσαν στο ξενοδοχείο το πάρτι για τα εκατοστά γενέθλια του στρατηγού Νικολάγιεφ, ο οποίος ήταν και ο παλιότερος επισκέπτης του ξενοδοχείου. Η Πολίν Ντικριέ, κόρη της πριγκίπισσας Στεφανί, αναφέρει: “Ο Παππούς μου ασχολήθηκε πολύ με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Μπορείτε ακόμα να αισθανθείτε την οικογενειακή ζεστασιά που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού. Είναι επικοινωνιακοί και φιλικοί, όχι μόνο επειδή είναι η δουλειά τους, αλλά επειδή αγαπούν το συγκεκριμένο μέρος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επισκέπτες. Έχυμε πελάτες που μας επισκέπτονταν όταν ήταν παιδιά και τώρα επιστρέφουν με τα δικά τους παιδιά”.

Το πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό είχε επιλέξει τους χώρους του ξενοδοχείου για τιη δεξίωση του γάμου τους. Καθώς ο πρίγκιπας Ρενιέ έκοβε τη λευκή γαμήλια τούρτα των έξι ορόφων, δώρο στο ζευγάρι από τους σεφ ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου, ένα ζευγάρι περιστέρια πρόβαλε μέσα από την τούρτα. Οι δύο τους αγαπούσαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. “Εδώ γιόρτασαν και την 20ή επέτειο του γάμου τους με ένα δείπνο στο κελάρι, αλλά εδώ φιιλοξένησαν και τους καλεσμένους τους στο πάρτι για τα 25 χρόνια της βασιλείας του παππού μου”, συμπληρώνει η εγγονή του Ρενιέ.

Τους υπέροχους χώρους του ξενοδοχείου είχε επιλέξει, το 1950, ο ηθοποιός Έρολ Φλιν για το γάμο του με την Πατρίς Γουάιμορ, ενώ η Ρίτα Χέιγουορθ και η Μισέλ Μοργκάν επισκέπτονταν συχνά την λαμπερή επιχρυσωμένη αίθουσα χορού Salle Empire.

Η χρυσή ανακαίνιση

Η ανακαίνιση του Hotel de Paris κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και του χάρισε τη φρεσκάδα ανανέωσης που χρειαζόταν χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στο αριστοκρατικό του στιλ. Στη νέα εποχή του ξενοδοχείου, δύο από τις σουίτες έχουν πάρει τα ονόματα του πριγκιπικού ζεύγους, της Γκρέις Κέλι και του Ρενιέ. Οι βασιλικές αυτές σουίτες έχουν και βασιλική τιμή, η οποία ανέρχεται σε 35.000 ευρώ το βράδυ.

Στα μεγάλα του σαλόνια έχουν πλέον προστεθεί επιβλητικές τοιχογραφίες και περίτεχνες συνθέσεις με λουλούδια. Παράλληλα, ανανεώθηκε και το έμψυχο δυναμικό του, και πλέον ο Αλέν Ντικάς, ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο, υποδέχεται με τις γαστριμαργικές του δημιουργίες τους καλεσμένους στην αίθουσα Louis XV. Ένα δείπνο στο εστιατόριο κοστίζει περίπου 400 ευρώ το άτομο. Αξίζει, όμως, κάθε σεντ, επειδή είναι μια μοναδική εμπειρία.