Μόνο στο Ciao: Μαγνησία -Από τον Αντώνη Ρέμο ως τον Μπόρις Τζόνσον

6 Αυγούστου 2020 19:40

Από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον που έκανε τα αδύνατα, δυνατά για να φτάσει στη βίλα του στο Πήλιο, μέχρι τον Ρότζερ Γουότερς και την Γκόλντι Χον, οι διάσημοι «ψηφίζουν» Μαγνησία και τα διπλανά νησιά για τις διακοπές τους.

Στη Μαγνησία, ηπειρωτική και νησιωτική, αποφάσισαν να περνούν τις ανέμελες και ξέγνοιαστες μέρες τους διάσημοι με παγκόσμια εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα, πιστεύοντας ότι έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους. Τις τελευταίες ημέρες, πολύς ντόρος έγινε με την παρουσία του 79χρονου Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού, που δεν έχασε στιγμή από το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων κατ’ επιλογήν, και έφθασε στη χώρα μας και στον αγαπημένο του τόπο, το Χόρτο του νοτίου Πηλίου. Διαθέτει ένα υπέροχο σπίτι, πάνω από μία απομονωμένη μικρή παραλία, όπου συχνά πυκνά απολαμβάνει το μπάνιο του. Στην βίλα «Irene» έρχεται όλη η οικογένεια Τζόνσον και μεταξύ αυτών και ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, είτε όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, είτε ως υπουργός Εξωτερικών, αφού ο Μπόρις Τζόνσον λατρεύει την περιοχή και ειδικά τις πηλιορίτικες λιχουδιές.
Λίγο πιο νότια και σε μικρή απόσταση από το Χόρτο, είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός Κάλαμος, όπου από τις αρχές του ’80 έχει φτιάξει σπίτι ο διάσημος μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς που περνά συχνά πυκνά τα καλοκαίρια του, στον αγαπημένο του τόπο.

Σποράδες: Οι λατρεμένες των διασήμων
Στη Μαγνησία όμως ανήκει και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων, όπου όλα τα νησιά αποτελούν το καταφύγιο πολλών διάσημων του κόσμου, με πρώτους και πιο πιστούς, αστέρες του Hollywood, οι οποίοι σαν απλοί τουρίστες κυκλοφορούν ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους και απολαμβάνουν τις ομορφιές των νησιών.
Η Γκόλντι Χον μαζί με το σύζυγό της Κερτ Ράσελ εδώ και πολλά χρόνια έχουν βρει τον επί γης παράδεισό τους, κάπου στην Αγία Παρασκευή της Σκιάθου και έρχονται κάθε καλοκαίρι και αναπνέουν τον σκιαθίτικο αέρα, απολαμβάνουν το ψαράκι τους σε ταβερνάκια του νησιού και κάνουν τις βουτιές τους στις χρυσές παραλίες του νησιού του Παπαδιαμάντη. Ειδικά ο Ράσελ με το φουσκωτό του κάνει εξορμήσεις και πίνει τα κοκτέιλ του στην παραλία της Αγίας Ελένης.
Η αγάπη της Γκόλντι Χόουν και του Κερτ Ράσελ για τη χώρα μας και ειδικά τη Σκιάθο, όπου έχουν σπίτι και περνούν τα καλοκαίρια τους τα τελευταία χρόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Και φροντίζουν κάθε στιγμή να τη μοιράζονται με τους φανς τους, κάνοντας γνωστό το ελληνικό νησί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι δύο ηθοποιοί μένουν σε βίλα με θέα τη θάλασσα του Αιγαίου, απολαμβάνοντας τον ήλιο, το τοπίο και τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Οι δύο διάσημοι καλλιτέχνες είναι απλοί και φιλικοί, επιλέγουν διάφορες παραλίες της Σκιάθου για να απολαύσουν το μπάνιο τους, ενώ προτιμούν να δειπνούν σε παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού δίπλα στο κύμα.
Οι διακοπές του διάσημου καλλιτεχνικού ζευγαριού στον αγαπημένο καλοκαιρινό τους προορισμό, διαρκούν συνήθως τουλάχιστον δύο εβδομάδες, όσο τους το επιτρέπουν οι αυξημένες καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα οι δύο διάσημοι ηθοποιοί δεν παραλείπουν να κάνουν μικρές εξορμήσεις στα διπλανά νησιά, έχοντας πάντα ως βάση τη Σκιάθο και τις φυσικές της ομορφιές.

 

Στη Σκιάθο επίσης έρχεται κάθε καλοκαίρι στο «οικογενειακό» σπίτι και η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Χάντσον, κόρη της Γκόλντι Χον, μαζί με το σύντροφό της.
Λέγοντας πως λατρεύει την αρχιτεκτονική των νησιώτικων σπιτιών και το λευκό χρώμα τους, η χολιγουντιανή ηθοποιός ανέφερε πως αυτό που λατρεύει είναι να κυκλοφορεί όλη μέρα με μαγιό, σαγιονάρες και ψηλόμεσα σορτς και να γευματίζει σε γραφικές ταβέρνες απολαμβάνοντας μουσακά και κολοκυθάκια τηγανιτά.
«Η Ελλάδα είναι το αγαπημένο μου μέρος για διακοπές. Πραγματικά νιώθω λες και είμαι σπίτι μου. Λατρεύω τον πολιτισμό, τους υπέροχους ανθρώπους και τα νερά είναι απίστευτα ελκυστικά εκεί», ανέφερε 39χρονη.
Τέλος η ίδια δεν παρέλειψε να αναφέρει πως μία τέλεια μέρα συμπεριλαμβάνει και το απίθανο ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα, καθώς και μερικά κοκτέιλ, πριν διασκεδάσει σε κάποιο ελληνικό πανηγύρι.

Ένα υπέροχο σπίτι στη Σκιάθο έχουν και οι διάσημοι Αμερικανοί Ανθέα Σίλμπερτ, κορυφαία σχεδιάστρια κοστουμιών και ενδυματολόγος του Χόλιγουντ και ο σύζυγός της ηθοποιός Ρίτσαρντ Ντομάνους, που στάθηκαν η αφορμή να επισκεφθούν κατά καιρούς διάσημοι καλλιτέχνες τη Σκιάθο και τις Σποράδες.

Ο Αντώνης, η Υβόννη και το Πήλιο
Όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερή του συνέντευξη ο τραγουδιστής: «Ο αγαπημένος μου τόπος διακοπών είναι το Πήλιο. Εκεί “βλέπεις” τις τέσσερις εποχές. Λατρεύω τα πολλά χωριουδάκια – κάθε στροφή και άλλο χωριό- και τη θέα στη θάλασσα.» Είναι το μέρος που απλώς κλείνει τα μάτια του και χαλαρώνει, όπως επίσης, έχει αναφέρει. To σπίτι του τραγουδιστή βρίσκεται συγκεκριμένα στις Μηλιές Πηλίου και είναι ένα υπερπολυτελές εξοχικό. Το μέρος που πλέον πηγαίνει με καλούς του φίλους αλλά και με την Υβόννη για να ξεφύγει από την καθημερινότητα και τα προβλήματα αλλά και για να χαρούν τον έρωτά τους.
Είναι, επίσης, ένα μέρος στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να ξεφύγει από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας.