Αποκλειστικό! Την ΩΡΑ ΠΟΥ «ΒΡΑΖΕΙ» Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ… Πάρτι-πρόκληση στη Σχοινούσα!

3 Σεπτεμβρίου 2020 12:46

Ο εφοπλιστής Δημήτρης Παπαδημητρίου μάζεψε εκατοντάδες φίλους του

αγνοώντας τις Αρχές, οι οποίες πάντως φρόντισαν να μην τον ενοχλήσουν…

Τι κι αν η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά –και πάλι- από τον κορονοϊό καταγράφοντας, πλέον, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση; Τι κι αν η κυβέρνηση ανακοινώνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα στην προσπάθειά της να περιορίσει την πανδημία; Κάποιοι αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους ότι δεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία και βάζουν πάνω από όλους και από όλα την καλοπέρασή τους.

Μέσα σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποφάσισε να δώσει ένα μεγάλο πάρτι στη Σχοινούσα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Πέρα από εκλεκτούς προσκεκλημένους, φρόντισε να έχει και πρώτης γραμμής τραγουδιστές και συγκεκριμένα την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο ώστε να ψυχαγωγήσει τους φίλους του.

Παρότι, οι Αρχές είχαν καταστήσει σαφές ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και τα πάρτι, ο εφοπλιστής δεν έκρινε σκόπιμο να ματαιώσει την εκδήλωση που σχεδίαζε εδώ και εβδομάδες και την οποία είχε προγραμματίσει για τις 16 Αυγούστου.

Αυτή φιλοξενήθηκε στον χώρο που του ανήκει στη Σχοινούσα. Είναι περιφραγμένος με υψηλούς τοίχους και μάντρες και ουσιαστικά είναι αποκομμένος από το υπόλοιπο κομμάτι του όμορφου νησιού των Κυκλάδων. Βλέπει σε κόλπο, ο οποίος είναι διαθέσιμος μόνον για τον ίδιο, την οικογένεια του και τους φίλους του…

Ήταν πάνω από 200 αλλά δήλωσε… 99

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του εορτάζοντα ήταν μεταξύ 200 και 250. Πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην εφοπλιστική ελίτ της χώρας και έχουν συνεργαστεί μαζί του σε επαγγελματικό επίπεδο. Εντούτοις, ο επιχειρηματίας κοινοποίησε στις Αρχές κατάλογο με μόλις 99 καλεσμένους. Ούτε καν εκατό. Τουλάχιστον, φρόντισε προτού τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης, να γίνει θερμομέτρηση σε όλους.

Παράλληλα, άπαντες υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο της ιδιοκτησίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαρρεύσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα ή βίντεο από το event. 

Ωστόσο, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν όλα αυτά τα διαδικαστικά, άρχισε η διασκέδαση. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τις ώρες της παραμονής τους στο πάρτι, καθώς τα πάντα ήταν στην εντέλεια. Ο Παπαδημητρίου και οι συνεργάτες τους είχαν φροντίσει να μην τους λείψει το παραμικρό. 

Τραγούδησαν η Βίσση και ο Ρέμος 

Βέβαια, το «κλου» της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Βίσση και του Ρέμου, οι οποίοι ερμήνευσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Η πρώτη ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της γύρω στις 3.30 και αμέσως μετά πήρε τη σκυτάλη ο Ρέμος, που «απογείωσε» τους παρευρισκόμενους με το κέφι του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε τραγουδήσει και παλαιότερα για λογαριασμό του Παπαδημητρίου. Για την ακρίβεια, είχε εμφανιστεί –μαζί με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Διονύση Σχοινά- στον γάμο του με τη σύντροφό του Μαρία, στα τέλη Αυγούστου του 2016.

Έκτοτε, ο επιχειρηματίας δίνει μεγάλα πάρτι τον Αύγουστο και το έκανε και φέτος, την εποχή του κορωνοϊού, αγνοώντας τις συστάσεις και τις προτροπές των ειδικών για πιθανή διασπορά του ιού. Σημειώνεται πως όταν έγινε το πάρτι, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν ήδη μεγάλος και οι λοιμωξιολόγοι είχαν σημάνει συναγερμό…

 

Αντιδράσεις για τα… στραβά μάτια των Αρχών

 

Οι Αρχές, όμως, τι έκαναν; Οι αρμόδιοι, οι οποίοι γνώριζαν εδώ και καιρό ότι επρόκειτο να γίνει το event του Παπαδημητρίου, πώς αντέδρασαν; Υποτίθεται πως η Αστυνομία και το Λιμενικό είχαν ως καθήκον τον ευρύτερο έλεγχο του χώρου. Εντούτοις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν διαπίστωσαν κάποια παρατυπία και ως εκ τούτου δεν ενόχλησαν καθόλου τον εφοπλιστή και τους καλεσμένους του! Και αυτό παρά το γεγονός ότι η «γραμμή» από την Αθήνα ήταν σαφής: να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός και κάθε προκλητική ενέργεια στο πάρτι. 

Η συμπεριφορά των τοπικών Αρχών δεν άργησε να γίνει γνωστή στο νησί και προκάλεσε εύλογα οξείες αντιδράσεις από τους ντόπιους και όχι μόνο. Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως οι υπεύθυνοι έκαναν, για μία ακόμη φορά, τα… στραβά μάτια μιας και είχαν απέναντί τους έναν ισχυρό οικονομικά παράγοντα, τον οποίο αντιμετώπισαν τελείως διαφορετικά από ό,τι θα έκαναν με κάποιον κοινό θνητό.

Κάποιοι άλλοι, από την πλευρά τους, υποστήριζαν ότι η Πολιτεία και οι εκπρόσωποί της δεν τηρούν καν τα προσχήματα και προκαλούν τους πάντες με την απάθειά τους, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εκθέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών…