Μόνο στο Ciao:ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΙΣΜΑΗΛΟΥ ΜΙΣΟΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

9 Σεπτεμβρίου 2020 18:30

Για το δεύτερο… ημίχρονο της αντιπαράθεσής τους φαίνεται πως ετοιμάζονται ο Γιώργος Οικονόμου και η άλλοτε σύντροφός του, Άντζελα Ισμαήλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σκηνοθέτης είναι αποφασισμένη να εγείρει και πάλι οικονομικές αξιώσεις προς τον εφοπλιστή, ο οποίος από την πλευρά του, δεν δείχνει καμία διάθεση να υποχωρήσει και να της κάνει το χατίρι.
Έπειτα από 23 έτη κοινής πορείας, οι δυο τους αποφάσισαν να χωρίσουν πριν από μερικά χρόνια. Και όπως συμβαίνει πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις, τον έρωτα διαδέχεται η οργή και το μίσος!
Η Ισμαήλου, μάλιστα, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Μανχάταν και ζητούσε τη μισή περιουσία του πρώην αγαπημένου της, δηλαδή περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια! Η εφημερίδα «New York Post» ανέφερε πως εκείνη ισχυριζόταν ότι ο επιχειρηματίας τη χρησιμοποίησε σαν «όργανο» για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.
Κατά την ίδια, ο εφοπλιστής είχε υπογράψει -το 2012- συμφωνητικό, με το οποίο θα της παραχωρούσε το 50% όσων του ανήκουν, επειδή τον είχε βοηθήσει να «κλείσει» δουλειές και να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε. Αυτά τα λεφτά θα αποτελούσαν ανταλλάγματα προς εκείνη για τη συνδρομή της και το συμφωνητικό ήταν η απόδειξη της δέσμευσής του απέναντί της.
Εντούτοις, πάντα κατά την Ισμαήλου, όταν έφτασε η ώρα δεν τήρησε την υπόσχεσή του και αρνήθηκε να της τα καταβάλει.
Της έδωσε 200.000 δολάρια
Η πλευρά του Οικονόμου, από την άλλη, είχε στα χέρια της συμφωνητικό αποποίησης των περιουσιακών στοιχείων με την υπογραφή της αντιδίκου. Όπως προέκυπτε από αυτό, της είχε δώσει 200.000 δολάρια προκειμένου να διατηρήσει στην κατοχή της το διαμέρισμά της στον αριθμό 525 της Παρκ Άβενιου. Ως εκ τούτου, εκείνη παραιτήθηκε από όποιες απαιτήσεις είχε σε σχέση με την περιουσία του. Πάντως, η ίδια υποστήριξε αργότερα πως η παραίτηση από τις διεκδικήσεις θα πρέπει να ακυρωθεί και να μη ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο επειδή την υπέγραψε υπό πίεση.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι λίγο πριν από την αγωγή, οι δύο πλευρές κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά και να βρουν σημεία επαφής. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι η σκηνοθέτης εξασφάλισε κάποια πράγματα που θεωρούσε απαραίτητα από το Οικονόμου –όπως το σπίτι στο Μανχάταν- και έτσι έκλεισε το θέμα με συμβιβασμό χωρίς να υπάρξουν παρεξηγήσεις και καυγάδες.
Άλλωστε, ο τελευταίος είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις και με τις δύο πρώην συζύγους του απέναντι στις οποίες υπήρξε γενναιόδωρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δώρισε δυο σπίτια -ένα στην Κηφισιά και ένα στην Πολιτεία- όπως και στη δεύτερη -ένα στην Κηφισιά και ένα στη Φιλοθέη.
Πολλοί υποστήριξαν ότι υπήρξε το ίδιο γαλαντόμος και απέναντι στην Ισμαήλου, με την οποία, μάλιστα, δεν παντρεύτηκε.
Επανέρχεται
Εντούτοις, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι και πως η υπόθεση παραμένει ανοιχτή! Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως η σκηνοθέτης δεν έχει μείνει ευχαριστημένη αφού έκρινε πως όσα έλαβε από τον Οικονόμου δεν την καλύπτουν. Έτσι, φαίνεται αποφασισμένη να εγείρει νέες αξιώσεις και να αρχίσει καινούργιο κύκλο δικαστικής αντιπαράθεσης.
Νομικές πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις θεωρούν ότι ποντάρει στο ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογράψει το 2012 ο άλλοτε σύντροφός της, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ως λάθος του.
Μένει πλέον να φανεί αν όντως η Ισμαήλου θα επαναφέρει το θέμα στα δικαστήρια διεκδικώντας οικονομικά οφέλη (και ενδεχομένως μερίδιο από τα έργα Τέχνης της πλούσιας συλλογής του Οικονόμου) αλλά και με ποιον τρόπο θα αντιδράσει η πλευρά του εφοπλιστή, σε μία τέτοια κίνηση.
Εκτιμάται ότι περιθώριο συμβιβασμού δεν υπάρχει μιας και καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Η γνωριμία, ο κεραυνοβόλος έρωτας και ο χωρισμός
Ο Γιώργος Οικονόμου και η Άντζελα Ισμαήλου γνωρίστηκαν σε αεροπορική πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και άρχισαν αμέσως να βγαίνουν μαζί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε η βάση τους. Από το 1994 συζούσαν στο αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων διαμέρισμά της στην Παρκ Άβενιου. Τα καλοκαίρια έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά συνήθως με ιστιοπλοϊκό.
Άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του εφοπλιστή υπογραμμίζουν πως βοήθησε αποφασιστικά τη σύντροφό του στην καριέρα της στη σκηνοθεσία. Αυτό το έκανε χρηματοδοτώντας κινηματογραφικά projects της, όπως το ντοκιμαντέρ «Great Directors», στο οποίο η Ισμαήλου αναφερόταν σε σημαντικούς σκηνοθέτες.
Λέγεται, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι ο Οικονόμου έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί η ταινία, η Ισμαήλου δεν συμπεριέλαβε το όνομά του στους τίτλους! Επιπλέον, δεν τον ευχαρίστησε ποτέ δημοσίως για την προσφορά του που της επέτρεψε να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ της.
Τελικά, έπειτα από 23 χρόνια σχέσης, η οποία ποτέ δεν επισημοποιήθηκε, έκριναν πως ήρθε η ώρα να χωρίσουν. Οι δυνατές και διαφορετικές προσωπικότητες δύσκολα συνυπάρχουν και αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην κοινή τους ζωή και να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους.