“Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο Τραμπ” 

4 Οκτωβρίου 2020 11:10

Μπορεί οι συνεργάτες και οι σύμβουλοι τξυ Ντόναλντ Τραμπ να κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όμως οι γιατροί του Αμερικανού προέδρου αυτή τη στιγμή είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως και η σύζυγός του Μελάνια και οι γιατροί δεν παραβλεπουν το γεγονός ότι ο πρόεδρος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αφού και 74 ετών είναι και θεωρείται παχύσαρκος. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο!

«Η κατάσταση του προέδρου Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», ανακοίνωσε ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. «Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα [των θεράποντων ιατρών] παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο Τραμπ παραμένει απύρετος.

Ο Τραμπ νοσηλεύεται σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ στη Βηθέσδα, σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.