ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ! Τα… μαρτύρια του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία!

5 Οκτωβρίου 2020 21:00

Αποκαλύψεις σχετικά με την οδυνηρή τριετή εμπειρία του Μπραντ Πιτ να μυηθεί στη Σαϊεντολογία ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας και απασχολούν τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Η εφημερίδα «Sun» και το Page Six αναφέρονται με δημοσιεύματά τους στην περίοδο μεταξύ του 1989 και του 1993 οπότε ο ανερχόμενος σταρ του Χόλιγουντ διατηρούσε δεσμό με την Τζουλιέτ Λιούις και επιχείρησε να ενταχθεί στη θρησκευτική οργάνωση.

Οι δημοσιογράφοι της «Sun» ήρθαν σε επαφή με πρώην μέλη του κινήματος που εδρεύει στο Πόρτλαντ και κατέγραψαν τις μαρτυρίες τους. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Πιτ είχε υποχρεώθηκε να λάβει μέρος σε διαδικασίες «εξαγνισμού». Αυτές περιλάμβαναν παραμονή για ώρες σε σάουνα με μία έφηβη -τη «δίδυμή» του, δηλαδή το άτομο που ήταν υπεύθυνο να παρακολουθεί την πρόοδό του και το αντίστροφο- αλλά και φραστικές επιθέσεις και προσβολές από τους επόπτες του σε ειδικές συνεδρίες.

Κατά το Page Six, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη Σαϊεντολογία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μέσω της Λιούις. Μόλις χώρισε μαζί της, απομακρύνθηκε και από την οργάνωση.

 Η διαδικασία εξαγνισμού

Πρώην μέλος των Σαϊεντολόγων αποκάλυψε στη «Sun», υπό καθεστώς ανωνυμίας: «Εκείνο το διάστημα με εκπαίδευαν για τη θέση του επόπτη μαθημάτων, γι’ αυτό με είχαν στείλει στο κέντρο του Πόρτλαντ. Εκεί γνώρισα την έφηβη κόρη του διευθυντή μιας εταιρίας της Σαϊεντολογίας στην πόλη. Ένα από τα πράγματα που μου είπε, ήταν πως ο Μπραντ Πιτ υποβλήθηκε στη διαδικασία εξαγνισμού στο Celebrity Center Portland και ότι το έκανε εκεί για να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας».

Το συγκεκριμένο κορίτσι είχε επιλεγεί ως «δίδυμη» του Πιτ επειδή ήταν η κόρη εξέχοντος μέλους του κινήματος. «Στην εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι σύνηθες να ορίζονται ‘ζευγάρια’ μελών και να ανατίθεται σε κάποιο άτομο να έχει την ευθύνη του άλλου. Έτσι, καθόταν στη σάουνα με τον Πιτ κάθε μέρα για έναν μήνα ή για το διάστημα που χρειάστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα αλλά δεν ήταν τίποτα πονηρό», πρόσθεσε.

Η χρήση σάουνας, όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξαγνισμού που ανέπτυξε ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας, Λαφαγιέτ Ρον Χάμπαρντ και η οποία περιλαμβάνει επίσης χρήση βιταμινών και σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Πιτ ολοκλήρωσε θεραπείες τον Ιούλιο του 1991 και «ένα ειδικό μάθημα για την ανθρώπινη αξιολόγηση» τον Μάιο του 1993.

 «Ήμουν ανελέητος, τον σφυροκόπησα με προσβολές!»

Στη «Sun» μίλησε και ο πρώην επόπτης της εκπαίδευσης του Πιτ, Μάικλ Μάλεν. Όπως είπε, είχε προσβάλλει τον ηθοποιό και του είχε επιτεθεί λεκτικά με συνέπεια ο τελευταίος να φύγει σε έξαλλη κατάσταση από μία συνάντηση. «Ο Μπραντ έκανε μια θεραπευτική συνεδρία εκπαίδευσης. Κατά την πρώτη φάση κάθεσαι απέναντι από ένα άτομο με κλειστά μάτια, για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια κοιτάζεις το άλλο άτομο με ανοιχτά τα μάτια για δύο ώρες… Μόλις περάσεις αυτή τη δοκιμασία, περνάς από μια άλλη που ονομάζεται bullbaiting. Ο ‘προπονητής’ προσπαθεί να κάνει τον μαθητή να αντιδράσει πιέζοντας τα ‘κουμπιά’ του. Αυτό έκανα κι εγώ με τον Μπραντ Πιτ. Ήμουν ανελέητος, τον σφυροκόπησα με προσβολές. Ήταν εκεί και η τότε κοπέλα του, η Τζουλιέτ Λούις. Τσαντίστηκε τόσο που βγήκε από το τροχόσπιτο και απλά έφυγε. Η Τζούλιετ πήγε να τον βρει. Έπρεπε απλά να ηρεμήσει. Φαντάζομαι πως ήταν η πρώτη του εμπειρία στο bullbaiting. Ήμουν σκληρός μαζί του αλλά αυτό ακριβώς ήταν το νόημα», αποκάλυψε.

Το καλό για τον Μάλεν είναι πως ο Πιτ μεταπείστηκε από τη Λιούις και επέστρεψε. «Κανείς στην Εκκλησία δεν θέλει να χάσει μια διασημότητα. Αν δεν είχε γυρίσει, θα είχα μεγάλους μπελάδες», παραδέχθηκε ο ίδιος.

Τελικά, όμως, ο Πιτ αποχώρησε το 1993 επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν του ταίριαζε η Σαϊεντολογία.

Σημειώνεται, τέλος, πως και ο Μάλεν εγκατέλειψε την εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2014, έπειτα από σαράντα χρόνια ενασχόλησης.

Φλερτ on air με την Άνιστον, όπως παλιά…

Ο Μπραντ Πιτ και η πρώην σύζυγός του, Τζένιφερ Άνιστον έκλεψαν την παράσταση σε προ ημερών διαδικτυακή εμφάνισή τους «επί της οθόνης» για τις ανάγκες του «Fast Times at Ridgemont High». Επρόκειτο για ανάγνωση της ταινίας του 1982 και σε αυτήν πήραν μέρος και άλλοι διάσημοι ηθοποιοί.

Ο Πιτ υποδύθηκε τον Μπράντ Χάμιλτον, ο οποίος βάσει ρόλου έπρεπε να φαντάζεται τον χαρακτήρα της Άνιστον, Λίντα Μπάρετ, με μπικίνι. Στο σημείο αυτό ο ερωτισμός και το φλερτ… απογειώθηκε.

«Γεια, Μπραντ. Ξέρεις πως πάντα πίστευα πόσο χαριτωμένος είσαι. Νομίζω ότι είσαι τόσο σέξι. Θα έρθεις σε μένα;» είπε η Άνιστον, προκαλώντας πολλά γέλια.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι Ντέιν Κουκ, Μόργκαν Φρίμαν, Χένρι Γκόλντινγκ, Σία Λεμπούφ, Μάθιου Μακόναχι, Τζίμι Κίμελ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζον Λέτζεντ, Ρέι Λιότα και ο Σον Πεν, που πρωταγωνίστησε στην ταινία.

Τα έσοδα της διαδικτυακής συνάντησης θα διατεθούν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση CORE (Community Organized Relief Effort) του Πεν και τη Reform Alliance.

Ο Πιτ με την Άνιστον υπήρξαν παντρεμένοι από το 2000 μέχρι το 2005 και έκτοτε παραμένουν φίλοι. Πρόσφατα συναντήθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες στα παρασκήνια των Screen Actors Guild Awards, όπου η 51χρονη απέσπασε βραβείο για το «The Morning Show» και ο 56χρονος για το «Once Upon a Time… in Hollywood».