Δίωξη για δύο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie

11 Δεκεμβρίου 2018 10:49

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου αναφορικά με την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας Folli Follie.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Δημήτρη, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αμφότερες οι κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και φέρνουν τα τρία μέλη της οικογένειας αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο  της προφυλάκισης.

H ποινική δίωξη για την απάτη είναι με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει πως εάν τελικά δικαστούν οι δέκα κατηγορούμενοι με αυτή την κατηγορία, κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

Μετά την ποινική τους δίωξη, στον Δημήτρη, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κρίθηκε ότι είναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Επιπλέον επτά εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες. Είναι
ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.