Μόνο Εδώ: Η… περίεργη «εξαφάνιση» του Ιλιτζαλί

20 Οκτωβρίου 2020 23:00

Πού έχει… εξαφανιστεί ο Ατζούν Ιλιτζαλί; Μήπως οι εποχές που ζούσε κατά βάση στην Ελλάδα και είχε γίνει λόγω ΣΚΑΪ, μόνιμος κάτοικος Φαλήρου αλλά και των νησιών μας την καλοκαιρικ΄β περίοδο έχει περάσει ανεπιστρεπτί; Και σίγουρα γι’ αυτό δεν φταίει ο… κορονοϊός!

Ο Τούρκος παραγωγός και επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί για τα καλά στο κανάλι του Φαλήρου με τις παραγωγές του να κυριαρχούν και να αρπάζουν ένα μεγάλο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα, εδώ και καιρό μοιάζει εξαφανισμένος από τον χάρτη. Η απόφασή του είναι ηθελημένη ή όχι; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ο Ατζούν είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν είναι ένας απλός παραγωγός αφού μέσα από την έντονη παρουσία του στον ΣΚΑΪ, εξυπηρετεί πολιτικά παιχνίδια «βομβαρδίζοντας» με νέες τούρκικες σειρές και φυσικά με τούρκικη υπογραφή στα μεγάλα ψυχαγωγικά πρότζεκτ όπως το «Voice», το «My style rocks», το «Survivor», το «Power of love» κλπ. Επίσης, η προσπάθειά του να μπει ακόμη πιο δυναμικά στο κανάλι ήταν εμφανής, όπως και η… περίεργη απουσία του τον τελευταίο καιρό από το ελληνικό προσκήνιο.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, πλέον δουλεύει παρασκηνιακά και αθόρυβα αυτήν την περίοδο. Ξέρει καλά ότι η ευαίσθητη για τα ελληνοτουρκικά περίοδος δεν ευνοεί να βγεο μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ταυτόχρονα κάνει τη δουλειά του.
Ο Ατζούν έχει καταφέρει να διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις, έχοντας στόχο να αποκτήσει δικό του κανάλι στη χώρα μας! Βρέθηκε ένα βήμα στην εποχή των τηλεοπτικών αδειών, αλλά η ιστορία τότε ναυάγησε. Η επιθυμία όμως παραμένει! Και τώρα το θέλει ακόμα πιο λυσσαλέα.
Γιατί; Εδώ έρχονται οι απόψεις που επιμένουν ότι ο Ιλιτζαλί παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου στο σχέδιο του Ερντογάν να εισβάλλει στα ελληνικά ΜΜΕ
Στόχος του Τούρκου μεγιστάνα που ξεκίνησε ως ένας απλός παρουσιαστής κι έγινε πανίσχυρος παράγοντας των media είναι να εισχωρήσει και να ριζώσει στην ελληνική αγορά. Να αποκτήσει νέες πολιτικές προσβάσεις. Και είναι γνωστό πως είναι ένας από τους ανθρώπους των ΜΜΕ που συμπαθεί ιδιαίτερα ο Ερντογάν.
Ο Ατζούν, που μεταπήδησε από το στούντιο στην παραγωγή και σημείωσε τεράστια και θεαματική ανέλιξη στο χώρο του θεάματος, δεν κρύβει την καλή του σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Όπως φαίνεται, οι δύο άνδρες συνομιλούν συχνά, ενώ δεν είναι λίγες οι κοσμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες έχουν παρευρεθεί μαζί.
«Ο πρόεδρος με αγαπά γιατί δεν έχω προσδοκίες από τη σχέση αυτή. Μου αρέσει ο τρόπος που ασκεί εξουσία ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι νεότεροι δεν το καταλαβαίνουν αλλά στην ηλικία μου θυμάμαι καλά τι συνέβαινε στη χώρα από το 1980 ως το 2000. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη σύγκριση με το σήμερα για να δούμε πως έχει επέλθει σημαντική διαφορά», είχε δηλώσει στο CNN Turk ο «Δούρειος ίππος» του Σουλτάνου στα ελληνικά ΜΜΕ.

«Δεν θέλω Κύπριο στο Big brother!»

Στο κανάλι του Φαλήρου, παρά τη συχνή φυσική του απουσία εξακολουθεί να έχει ισχυρό λόγο κυρίως στις μεγάλες παραγωγές. Το ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη και με το Big brother όταν ζήτησε από τον Αλαφούζο να αποφύγει να βάλει στο ριάλιτι Κύπριο παίκτη για να μη δημιουργηθούν, όπως υποστήριξε, πολιτικές εντάσεις τις οποίες ευνοεί η καθημερινή τουρκική προκλητικότητα που όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν. Αυτή ήταν η πρόφαση που χρησιμοποίησε και όχι η πραγματική αιτία που κρύβεται στα υπόγεια σχέδια των «καλών» μας γειτόνων, υποστηρίζουν όσοι τον κατηγορούν.
Παρόλα αυτά, είδαμε πως ο ένας από τους δυο νέους παίκτες που μπήκαν μετά την πρώτη αποχώρηση του Πακιστανού Τζέι, είναι ο Κύπριος Νικόλας Βλαδίμηρος.