Oι ταινίες που κάνουν απόψε πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Δες όλα τα τρέιλερ.

6 Δεκεμβρίου 2018 11:34

H βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, ταινία του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Έντα «Κλέφτες Καταστημάτων», είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις εννέα που κάνουν σήμερα πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Επίσης, προβάλλεται η τελευταία γκαγκστερική κωμική περιπέτεια του Ρομέν Γαβρά (γιου του Κώστα Γαβρά), «Ο Κόσμος σου Ανήκει», το βιογραφικό «Ο υποψήφιος», που βασίζεται στην ιστορία του Αμερικανού Γερουσιαστή Γκάρι Χαρτ και το παιδικό (κινούμενα σχέδια), «Ο Γκριντς».

Αναλυτικά:

«Κλέφτες Καταστημάτων»

(«Shoplifters») Δραματική, αστυνομική ταινία, ιαπωνικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα, με τους Σακούρα Άντο, Λίλι Φράνκι, Μάγκου Ματσουόκα, Τζίο Καϊρί κα.

Μια τετραμελής οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων βρίσκει στο δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι, του οποίου αναλαμβάνει τη φροντίδα.

 

«Ο Κόσμος σου Ανήκει»

(«The World Is Yours») Αστυνομική κωμική περιπέτεια, γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία του Ρομέν Γαβράς, με τους Καρίμ Λεκλού, Ιζαμπέλ Ατζανί, Βενσάν Κασέλ, Ουλαγιά Αμαμρά, Φρανσουά Νταμιέν κα.

Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει νόμιμος επιχειρηματίας. Όταν όμως ανακαλύπτει πως η μητέρα του έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο, δέχεται να αναλάβει μια τελευταία δουλειά στην Ισπανία.

 

«Ο Υποψήφιος»

(«The Front Runner») Βιογραφική δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν, με τους Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Άλφρεντ Μολίνα, Τζ. Κ. Σίμονς κα.

Το 1987 ο νεαρός και προοδευτικός γερουσιαστής Γκάρι Χαρτ είναι το απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέχρι που μια εξωσυζυγική του σχέση αποκαλύπτεται, βάζοντας την πολιτική ατζέντα στην άκρη.

 

«Kursk»

(«Kursk») Δραματική περιπέτεια, διεθνούς συμπαραγωγής (Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) του 2018, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σχούναρντς, Λέα Σεϊντού, Μαξ φον Σίντοφ κα.

Έπειτα από ένα ατύχημα, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίζεται στη θάλασσα του Μπάρεντς. Μερικοί ναύτες καταφέρνουν να επιβιώσουν περιμένοντας βοήθεια, η οποία όμως βρίσκει ως εμπόδιο μια σειρά από πολιτικοστρατιωτικά συμφέροντα.

 

«Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις»

(«A Prayer Before Dawn») Περιπέτεια, διεθνούς συμπαραγωγής (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γαλλία) του 2017, σε σκηνοθεσία Ζαν-Στεφάν Σοβέρ, με πρωταγωνιστή τον Τζο Κόουλ.

Ένας νεαρός Βρετανός μποξέρ συλλαμβάνεται στην Ταϊλάνδη για κατοχή όπλων και ναρκωτικών. Τώρα πρέπει να δώσει το δυσκολότερο αγώνα του και να επιβιώσει στις απίστευτα βίαιες συνθήκης της φυλακής.

 

 «Mortal Engines»

(«Mortal Engines») Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής-νεοζηλανδικής παραγωγής του 2018,σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς, με τους Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζιχάε, Ρόναν Ράφτερι, Λέιλα Τζόρτζ, Πάτρικ Μαλαχάιντ, Στέφεν Λανγκ κα.

Σε έναν οικολογικά και τεχνολογικά κατεστραμμένο κόσμο, όπου οι επιζήσαντες ζουν σε κινούμενες πόλεις-γιγάντιες μηχανές, μια νεαρή κοπέλα που ζητά εκδίκηση, ένας μαθητευόμενος ιστορικός και μια επικηρυγμένη από τις αρχές θα ηγηθούν μιας επανάστασης ενάντια στην αυταρχική εξουσία του πολεμοχαρούς Λονδίνου.

 

«Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς»

(«The Eyes of Orson Welles») Βιογραφικό ντοκιμαντέρ, βρετανικής παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάζινς.

Η ζωή και το έργο του δημιουργού του «Πολίτη Κέιν» φωτίζονται από τη δημοσιοποίηση μιας σειράς σκίτσων και ζωγραφικών έργων του.

 

Το Πάρκο του Τρόμου

(«Hell Fest») Ταινία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Γκρέγκορ Πλότκιν, με τους Μπεξ Τέιλορ – Κλάους, Τόνι Τοντ, Ρέιν Εντουαρντς κα.

Μια ομάδα νεαρών που πηγαίνει να διασκεδάσει σε ένα πάρκο γεμάτο τρομακτικές ατραξιόν έρχεται αντιμέτωπη με έναν μασκοφόρο serial killer.

 

«Ο Γκριντς»

(«Grinch») Παιδική ταινία κινούμενων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία των Σκοτ Μοσιέ και Γιάροου Τσένι.

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.