ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: Ο εφιάλτης των ροζ βίντεο

27 Οκτωβρίου 2020 23:50

Σε εφιάλτη για πολλές διάσημες γυναίκες, κυρίως από τον χώρο της showbiz, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η διαρροή στο διαδίκτυο προσωπικών στιγμών τους με ερωτικούς συντρόφους τους. Τα ροζ βίντεο έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας προσβάλλοντας βάναυσα την ιδιωτική ζωή γνωστών κοριτσιών και μάλιστα με ευθύνη πρώην αγαπημένων τους που θέλουν –για τους δικούς τους λόγους- να τις βλάψουν.

Τα θύματα βλέπουν ξαφνικά να κυκλοφορεί ελεύθερα στο ίντερνετ ή στα κινητά τηλέφωνα, υλικό από ερωτικές τους στιγμές με άνδρες τους οποίους κάποτε εμπιστεύονταν. Στη συνέχεια, το πρόσωπό τους φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, των περιοδικών ή σε ιστοσελίδες και συχνά βρίσκονται στο «στόχαστρο» με συνέπεια να αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν σαν να έχουν υποπέσει σε κάποιο λάθος!

Την ίδια στιγμή, εκείνοι που έχουν διαρρεύσει τα παραπάνω παραμένουν ατιμώρητοι έχοντας, μάλιστα, επιτύχει τον σκοπό τους, δηλαδή να προξενήσουν ζημιά στις –ως επί το πλείστον- προηγούμενες συντρόφους τους και να τις εκδικηθούν κυρίως επειδή δεν είναι πλέον μαζί τους.

Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, με θύματα όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Πάρις Χίλτον ή η Πάμελα Άντερσον, ενώ σε παρόμοια θέση στην Ελλάδα βρέθηκαν η Ιωάννα Τούνη και η Χριστίνα Ορφανίδου.

Η διάλυση του γάμου της Άντερσον

Πολλά χρόνια πριν, συγκεκριμένα το 1995, οι προσωπικές στιγμές της Πάμελα Άντερσον είχαν εκτεθεί δημοσίως μέσα από ερωτικό βίντεο διάρκειας 55 λεπτών, το οποίο μάλιστα εξελίχθηκε σε μεγάλη διαδικτυακή επιτυχία! Σε αυτό… συμπρωταγωνιστούσε με τον Τόμι Λι. Η ηθοποιός τότε συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Baywatch», ενώ εκείνος ήταν μέλος του συγκροτήματος Motley Crue.

Η διαρροή του βίντεο οδήγησε, τελικά, στον γάμο τους ωστόσο για την καριέρα της Άντερσον ήταν μία μάλλον θετική εξέλιξη καθώς ανέβασε ακόμη περισσότερο τις μετοχές της, έστω και με ασυνήθιστο τρόπο…

Στην Ελλάδα

Και εντός των συνόρων, πάντως, έχουν σημειωθεί «κρούσματα». Ένα από τα πιο γνωστά είναι αυτό με την Ιωάννα Τούνη καθώς πρώην σύντροφός της έβγαλε στη… φόρα ερωτικές στιγμές τους με συνέπεια να διασυρθεί διαδικτυακά. Η άλλοτε παίκτρια του ««My Style Rocks» βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενώ ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση, της ζήτησε να χωρίσουν μην μπορώντας να διαχειριστεί όσα είχαν συμβεί.

«Πόσο ξεφτίλα μπορεί να νιώσει κάποιος, να δημοσιεύονται τόσο ιδιωτικές του στιγμές με τέτοιον τρόπο, από έναν άνθρωπο που δεν το περίμενες ποτέ … Έχω κατακριθεί και κανείς δεν προσπαθεί να με προστατέψει από όλο αυτό. Όλοι είναι πρόθυμοι να διασύρουν κάποιον προσπαθώντας να κερδίσουν το ελάχιστο. Έχω λάβει ξεφτιλιστικά μηνύματα», δήλωσε η ίδια, καθιστώντας σαφές ότι επρόκειτο για μία πράξη που της στοίχισε.

«Με ξεφτίλισε, έχασα τη δουλειά μου»

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Ορφανίδου που έγινε γνωστή μέσα από το «Big Brother», αντιλήφθηκε πρόσφατα ότι εδώ και χρόνια κυκλοφορεί βίντεο από προηγούμενο σύντροφό της, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα διέρρευσε επιπρόσθετο υλικό.

«Για να με ξεφτιλίσει και να με εκδικηθεί δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ ιδιωτικές στιγμές, τις διέδιδε από κινητό σε κινητό σε δικό μας περιβάλλον. Με ξεφτίλισε, έφυγα από τη Θεσσαλονίκη, έχασα τη δουλειά μου και μου χάλασε την καινούρια σχέση. Έφτασα και να βιώσω μπούλινγκ από τρίτα άτομα που είχαν δει αυτά τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Από το 2018 αποφάσισα να μην ξανακάνω σχέση, έχασα την εμπιστοσύνη μου», ανέφερε η Ορφανίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις στην Ελλάδα δεν κινήθηκε κανενός είδους διαδικασία σε βάρος των ανδρών που εξέθεσαν τις γυναίκες. Αμφότερες, πάντως, έπειτα από επίπονη διαδικασία, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και συνεχίζουν πλέον τη ζωή τους.

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και εκείνες που έχουν καταστραφεί από παρόμοιες πράξεις…

Η Καρντάσιαν έβγαλε λεφτά!

Η πιο γνωστή, ίσως, υπόθεση είναι εκείνη της Κιμ Καρντάσιαν. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τηλεπερσόνα κατάφερε να βγει ωφελημένη από τη διαρροή του ροζ βίντεο, στο οποίο πρωταγωνίστησε!

Αυτό συνέβη λίγο πριν από την έναρξη της μετάδοσης του δημοφιλούς ριάλιτι «Keeping Up With The Kardashians», που κατέγραφε κάθε στιγμή της ζωής της ίδιας και της οικογένειάς της.

Στη βιογραφία της, μάλιστα, τονίζεται πως επρόκειτο για συμβάν που την έβγαλε από την αφάνεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν πληροφορήθηκε πως το επίμαχο βίντεο βρέθηκε στα χέρια του διευθυντή της εταιρείας παραγωγής «Vivid Entertainment», δεν έκανε καμία κίνηση για να εμποδίσει την προβολή του. Αντίθετα, ζήτησε και έλαβε προκαταβολή ύψους 300.000 δολαρίων όπως και ποσοστό από τις πωλήσεις και τα downloads!

Αποδείχθηκε σοφή «επιχειρηματική» κίνηση. Η Καρντάσιαν έγινε διάσημη και το σόου υπήρξε για χρόνια το δημοφιλέστερο ριάλιτι με 100 εκατ. δολάρια έσοδα για την οικογένεια.

Αύξηση κατά 145%!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τη διακίνηση των ροζ βίντεο καθώς όπως προκύπτει από την καταγραφή των δεδομένων, τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς.

«Η διακίνηση βίντεο με προσωπικές στιγμές έχει δυστυχώς γίνει μόδα», είπε χαρακτηριστικά (στο «Θέμα») ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και ειδικός ερευνητής ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι έχει παρατηρηθεί άνοδος σε ποσοστό 145% και αφορά κυρίως ηλικίες από 15 έως 28 ετών.

Και πρόσθεσε: «Όσοι έχουν υποκλέψει τέτοια βίντεο, τα διακινούν σε ιστοσελίδες πορνό όπου τα ‘χτυπήματα’ είναι εκατομμύρια και τα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να βγάζουν και οι ίδιοι πολλά χρήματα».

Δυστυχώς, οι Αρχές, παρότι είναι σε θέση να συλλάβουν τον διακινητή και να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του, δεν μπορούν να διαγράψουν το βίντεο καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες και νομικές ενέργειες.