Σουλτανάτο Μπρουνέι: Λύθηκε το μυστήριο με τον θάνατο του 38χρονου πρίγκιπα Αζίμ!

28 Οκτωβρίου 2020 22:15

Πέπλο μυστηρίου κάλυπτε μέχρι χθες την αιτία θανάτου του 38χρονου πρίγκιπα Αζίμ του Μπρουνέι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου. Tο παλάτι στην επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του δευτερότοκου γιου του παντοδύναμου σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ δεν ανέφερε τα αίτια θανάτου, τα αναπάντητα ερωτήματα έδωσαν τη θέση τους σε μια θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο σουλτάνος «εξόντωσε τον τέταρτο στη διαδοχή του θρόνου πρίγκιπα επειδή δεν αποδέχτηκε ποτέ πως ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος».

Ο αδελφός του κοσμοπολίτη πρίγκιπα Αζίμ, ο 29χρονος πρίγκιπας Ματίν, αποφάσισε να «σπάσει τη σιωπή του» για τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του και να δώσει τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν για τον χαμό του πρίγκιπα αλλά και στα διάφορα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Αζίμ πέθανε από καρκίνο στο συκώτι.

Έτσι, με μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο πρίγκιπας Αμπντούλ Ματίν Μπολκιάχ αποκάλυψε πως ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή από αυτοάνοσο νόσημα ενώ ανέφερε πως, παράλληλα, υπέφερε από διπολική διαταραχή, γεγονός που καθιστούσε την μάχη με την ασθένειά του ακόμα δυσκολότερη.