Mάφιν με μπανάνα και καρύδια by Γιάννης Λουκάκος: ετοίμασέ τα σε δέκα λεπτά

25 Νοεμβρίου 2018 13:14

Είναι μούρλια, είναι τρέλα και φτιάχνονται πανεύκολα. Αυτές οι λαχταριστές μπουκίτσες κέικ που σου προτείνω είναι ό,τι πρέπει  για ένα γρήγορο και γλυκό snack, το οποίο θα σας ικανοποιήσει το στομάχι με ευκολία! Παίρνοντας το όνομα muffins, πρόκειται για μια πραγματικά γλυκιά συνταγή με καρύδια και μπανάνα, που θα σε απογειώσει με την γευστικότητα της.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου μπορείς, με μεγάλη ευκολία και οικονομία χρόνου, να φτιάξεις και εσύ αυτά τα πεντανόστιμα μάφιν! Εδώ είναι, λοιπόν, η συνταγή:

Yλικά 

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τη μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.