Αποκλειστικό: Πώς πήγαν να φάνε την περιουσία της Βίσση! Η μεγάλη απάτη και η σπείρα

20 Νοεμβρίου 2020 08:20

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για την Άννα Βίσση. Δεν της έφτανε η διαδικτυακή απάτη σε βάρος της από τους επιτήδειους του διαδικτύου, λίγο έλειψε να δει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της να κάνουν φτερά! Μάλιστα, μία επίσκεψη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος απέδειξε ότι ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της και γλίτωσε τα λεφτά της, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Spirto.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ έπεσε θύμα χάκερ οι οποίοι ήταν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο κόλπο και να βάλουν στο χέρι χρήματα της τραγουδίστριας, ελπίζοντας ότι δεν θα είναι λίγα εξαιτίας της τεράστιας καριέρας της τόσα χρόνια. Και λογικά δεν θα ήταν λίγα, αλλά έπεσαν πάνω σε μία αλλαγή που δεν την περίμεναν κι έτσι η Άννα Βίσση γλίτωσε την περιουσία της.

Το χακάρισμα έγινε όμως η σπείρα των χάκερ δεν πρόλαβε να πετύχει το μεγάλο κόλπο που είχε στόχο. Η Άννα Βίσση κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους λογαριασμούς της και με τις κινήσεις που έγιναν και αποφάσισε να μπλοκάρει τις κάρτες της, αφού πρώτα πέρασε και από τη Δίωξη, αφού κάτι δεν της πήγαινε καλά. Μάλιστα, ο πρώτος από τον οποίο ζήτησε βοήθεια ήταν ο πρώην αρχηγός της Διώξης, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι στενός της φίλος. Η τραγουδίστρια εξήγησε τι είχε δει και εκείνος κατάλαβε ότι κάποιοι χάκαραν τους λογαριασμούς της και θα έπρεπε να πάει στη Δίωξη για να βρει το δίκιο της.

 

Η λεπτομέρεια

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί και το σοκ της έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν πληροφορήθηκε ότι στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της, αφού στο παρά ένα δεν έκαναν φτερά τα λεφτά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Spirto.

Μάλιστα, μία λεπτομέρεια ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά. Μία λεπτομέρεια που πολλοί δεν θα έδιναν σημασία, όμως έσωσε την τραγουδίστρια. Οι κάρτες της τραγουδίστριας είχαν λήξει και η Άννα Βίσση τις άλλαξε. Οι νέες κάρτες της είχαν και τον νέο τριψήφιο αριθμό, τον οποίο δεν είχαν προλάβει να χακάρουν οι επιτήδειοι που ήθελαν να βάλουν χέρι στην περιουσία της. Αυτό ήταν το σημείο-κλειδί της υπόθεσης, αφού οι χάκερ δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν το έργο τους. Και έσωσε την αγαπημένη τραγουδίστρια.

Η Άννα Βίσση όταν πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες έπεσε από τα σύννεφα. Δεν περίμενε ότι μία μικρή λεπτομέρεια την έσωσε από τεράστιους κινδύνους. Πάντως, για καλό και για κακό «έκλεισε» και τις νέες κάρτες της και περιμένει καινούργιες από τις τράπεζες. Για να έχει όσο πιο μπορεί ήσυχο το κεφάλι της. Κι ελπίζει ότι με τη βοήθεια της Δίωξης δεν θα επιχειρήσουν ξανά οι χάκερ να «χτυπήσουν» ξανά την τραγουδίστρια. Πλέον δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα στην τύχη. Δεν θέλει να την ξαναπατήσει και να χάσει την περιουσία της από κάποιους επιτήδειους που θα μπορούν να χακάρουν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

 

Το πρώτο χτύπημα

Αυτό ήταν το δεύτερο χτύπημα αλλά σαφώς πιο δυνατό για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ. Είχε προηγηθεί ακόμη ένα χτύπημα συνηθισμένο πλέον, αφού τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Ποια είναι αυτή η μάστιγα; Οι επιτήδειοι που έχουν βάλει στο μάτι τους σταρ και ανεβάζουν στο διαδίκτυο ψεύτικα προφίλ προκειμένου να πάρουν χρήματα.

Θύμα αυτής της απάτης έπεσε και η Άννα Βίσση, αφού εμφανίστηκε στο facebook μία fake σελίδα που υπόσχεται χρηματικά ποσά σε ανυποψίαστους θαυμαστές της, ζητώντας προηγουμένως στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους! Έπειτα και από την περιπέτεια που έζησε δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσει και να μην ξεμπροστιάσει τους επιτήδειους του internet.

Έτσι, η ίδια έκανε γνωστή την απάτη που έγινε σε βάρος της. Την αποκάλυψε μέσα μέσα από τις επίσημες σελίδες της στα social media. Με αλλεπάλληλες αναρτήσεις της, στις οποίες πόσταρε εικόνες από το ψεύτικο προφίλ, η Άννα Βίσση προειδοποίησε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι πρόκειται για απατεώνες, εφιστώντας την προσοχή τους για να μην την πατήσουν και τους δώσουν προσωπικά στοιχεία τους.

Στις φωτογραφίες του fake λογαριασμού η «απόλυτη Ελληνίδα σταρ», όπως την αποκαλούν οι fans της, εμφανίζεται χαμογελαστή, ενώ υπάρχει και πληθώρα εικόνων με δεσμίδες χαρτονομισμάτων με 500ευρα και 20ευρα. «Θυμηθείτε ότι αυτό δεν είναι απάτη» αναφέρεται δίπλα σ’ αυτές από τους επιτήδειους που έχουν στόχο να «ψαρέψουν» θύματα στο… όνομα της Άννας Βίσση.

Διαδικασία

Ζητείται, μάλιστα, από τους ενδιαφερομένους να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να βάλουν στους λογαριασμούς τους μέχρι και… 100.000 ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται προσπάθεια να αλιευθούν στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκείνων που θα «τσιμπήσουν» στην απάτη.

Με το που έπεσε στην αντίληψη της Άννας Βίσση η ύπαρξη της συγκεκριμένης σελίδας, που φαίνεται να έχει οργανώσει όλο αυτό το ψέμα στο όνομά της, η τραγουδίστρια δεν πίστευε στα μάτια της. Χωρίς να χάσει καιρό, λοιπόν, ενημέρωσε τους θαυμαστές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Παράλληλα, η αγαπημένη Ελληνίδα σταρ τους κάλεσε όλους να κάνουν αναφορά στον συγκεκριμένο λογαριασμό, ενώ δεν αποκλείεται να περάσει και πάλι την πόρτα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ζητήσει τη βοήθειά τους, αν συνεχίσει να υφίσταται ο λογαριασμός και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι είναι κι άλλες οι διασημότητες στην Ελλάδα που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά, ανάμεσά τους η Φαίη Σκορδά, η Μαρία Μπακοδήμου και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώ το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν των Γεράσιμου Σκιαδαρέση και Ζήνας Κουτσελίνη.