Μαργαρίτα Θεοδωράκη: απάντησε στους σχολιαστές της με «ευχές και κατάρες»

24 Νοεμβρίου 2020 15:45

«Ευχές και κατάρες και το παράπονό μου για την αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού. Έχω όμως μέσα στη ψυχή μου την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου. Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου και μας ξεσκίζουν! J’irai cracher sur vos tombes (σ.σ. θα φτύσω στους τάφους σας)». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά ο κείμενο που έγραψε ο Μαργαρίτα Θεοδωράκη, απαντώντας σε όσους έκριναν τις προηγούμενες αναρτήσεις της και αποκαλύπτοντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει διαβάσει όσα έχουν γραφτεί για την κόρη του και είναι πικραμένος.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κάνει λόγο για κανίβαλους και ανθρωποφάγους, για χυδαίους, προκλητικούς και ανήθικους, για άξεστους και αγροίκους. «<ε πίκραναν πολύ, περισσότερο κι ανεπανόρθωτα τον πικραμένο πατέρα μου. (…) Με βρίζουν πως είμαι ξεφτίλα και ξεφτιλίζω τον πατέρα μου! Μα δεν ντρέπονται καθόλου; Εγώ βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού, δυο μέρες στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα και ειλικρινά το ψυγείο τελείως άδειο, τα 52 ζωάκια να με κοιτάνε στα μάτια, τρεις μέρες χωρίς απολύτως καθόλου φαΐ. (…) Εγώ άνθρωποι, βοήθεια ζήτησα. Όχι ζητιανιά».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, γράφει η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, «τα διαβάζει και φοβάμαι πως δεν θα αντέξει άλλο. Σοβαρά το λέω, δεν είναι καθόλου καλά με όλα αυτά». Κι αν ο πατέρας της, συνεχίζει, πάθει κάτι «θα τους μηνύσω. Έχουν ρίξει πολλή λάσπη. Με παρουσιάζουν σαν ένα τέρας που σκοτώνει τον πατέρα της. Που τον ξεφτιλίζει δηλαδή. (…) Είναι τεράστιος ο πόνος να νιώθω τον πατέρα μου που παρακολουθεί να με κάνουν ρεζίλι όλα αυτά τα υποκείμενα και κατ´ επέκταση τον ίδιον.

(…) Πάνε να πεθάνουν τον πατέρα μου από την στενοχώρια του, γιατί κανιβαλίζουν, τρώγοντας τις σάρκες του, γιατί αυτός ο άνθρωπος πονάει, είναι μπαμπάς και αγαπάει και βλέπει να ξεσκίζουν την υπόληψη της πολυαγαπημένης του κόρη. Φοβάμαι πως δεν θ´ αντέξει. Και τότε…..».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη βάζει μέσα στο κείμενό της κι ένα σχόλιο που, όπως λέει, έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης κάτω από ανάρτησή της: «Δεν έχω φίλους. Δεν έχω χρήματα. Είμαι ξένος στη χώρα μου. Ξεχασμένο το ΠΑΜ η παρανομία, ο αγώνας, η Μπουμπουλίνας, η Ζάτουνα, ο Ωρωπός. Από όλους! Άραγε θα υπάρξει τάφος για μένα στη χώρα μου; Μισώ τη ζωή!».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιτίθεται με σφοδρότητα και στην Έλενα Ακρίτα, εξαιτίας του κειμένου που έγραψε η τελευταία στα Νέα. «Δεν περίμενα να είσαι τόσο κουτσομπόλα! Έγινες κατίνα! Εγώ που σε θαύμαζα πάντα πάντα από παιδάκι, διάβαζα πάντα όλα τα γραπτά σου. Δεν σε θαυμάζω πια. Σε λυπάμαι. Κάνεις πολύ κακό στον πατέρα μου 95 χρονών, εσύ που γράφεις όλες αυτές τις αηδίες. Συμπεριφέρεσαι μ´ εμάς σαν πλύστρα. Σε λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο που έχεις πέσει. Ή μήπως σε παρέσυραν; Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κανίβαλων, ανθρωποφάγων! Και κάτι ακόμη: δεν αγαπάς τον πατέρα μου. (…) Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κανίβαλων, ανθρωποφάγων….. Αναξιοπρεπής, συμπεριφέρεσαι με απρεπή και ανάρμοστο τρόπο, με ποιό δικαίωμα αναφέρεσαι στα προσωπικά μου δεδομένα; Η προσβλητική ανάλυσή σου με εξέθεσε δημοσίως. Αντί να με κουτσομπολεύεις, δεν μου στέλνεις κανά σακί ξηρά τροφή, δεν στοιχίζει πάνω από 20€».

Αναφέρει δε ότι «μηνύω υποβάλλω μήνυση σε όλους αυτούς που με διασύρουν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ. Θα σας κάνω αγωγή, ήδη έχουμε προχωρήσει με τον δικηγόρο μου. Θα σας ξεφτιλίσω. Για συκοφαντία που με μειώσατε και με διασύρατε δημοσίως.

Εκδηλώσατε δε το μένος σας με απίστευτη σκληρότητα και απανθρωπιά. Τα γραπτά που κυκλοφόρησαν εις βάρος μου είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμηση, τον διασυρμό, τη συκοφαντία. Θα σας κάνω Αγωγή. Για συκοφαντική δυσφήμηση. Γιατί βλάψατε την τιμή μου και την υπόληψή μου. Αμαυρώσατε την εικόνα μου, τ’ όνομά μου. Προσβάλλατε την τιμή μου.