Amangiri : Στα άδυτα του κορυφαίου ξενοδοχείου των διασήμων

1 Δεκεμβρίου 2020 23:33

Σε μια αυστηρά προστατευόμενη περιοχή 2.400 στρεμμάτων στη Γιούτα, 44 και πλέον σουίτες ακραίας πολυτέλειας φιλοξενούν τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη.

Tο Amangiri, μέλος μίας από τις διάσημες -και από τις πιο πολυτελείς- αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο, της Aman Resorts, του 57χρονου -σήμερα- Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Vladislav Doronin, πρώην συντρόφου της Ναόμι Κάμπελ, δεν είναι απλά ένα 5άστερο (και βάλε) ξενοδοχοδείο στην καρδιά της ερήμου της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά αποτελεί από μόνο του luxury προορισμός των πλουσίων και διασήμων όλου του πλανήτη.

Το resort ήταν μία ιδέα και αριστουργηματικό αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών εμβληματικών -για το χώρο- αρχιτεκτόνων, των Marwan Al-Sayed, Wendell Burnette και Rick Joy, οι οποίοι το 2009, σε μια αυστηρά προστατευόμενη περιοχή 2.400 στρεμμάτων, δημιούργησαν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ξενοδοχεία στον κόσμο, αναδεικνύοντας τη μαγεία και το μυστήριο των μεγαλειωδών απότομων γκρεμών και των επιβλητικών στη μορφή βραχωδών σχηματισμών στη νότια Γιούτα, στα σύνορα με την Αριζόνα.

Μάλιστα, πρόκειται για το μοναδικό ιδιωτικό θέρετρο στις Ηνωμένες Πολιτείες που δημιουργήθηκε εντός προστατευόμενου -από το ομοσπονδιακό κράτος- εθνικού πάρκου και οι υπεύθυνοι της Aman χρειάστηκαν την έγκριση του Κογκρέσου και την υπογραφή του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου για να προχωρήσουν στην κατασκευή του.

Το “Γαλήνιο Βουνό”

Το Amangiri, «γαλήνιο βουνό» στη γλώσσα των Ινδιάνων Navajo, είναι στο περίφημο Canyon Point, καλά καμουφλαρισμένο την ημέρα, σαν να αποτελεί μέρος ενός μεγαλειώδους βράχου 160 εκατομμυρίων ετών, διαθέτοντας πανοραμική θέα προς το Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante, ένα αχανές οροπέδιο που καταλήγει σε βραχώδεις -εξωπραγματικούς- σχηματισμούς, γεμάτο γκρεμούς, μικρά φαράγγια με νερό και απίστευτης ομορφιάς μικρές λιμνούλες και λαγούμια με τη δική τους -ξεχωριστή- χλωρίδα και πανίδα.

Το θέρετρο, που αποτελεί μέρος μίας εκπληκτικής περιοχής, ανακηρυγμένης σε Εθνικό Μνημείο της χώρας, το οποίο υποδέχεται περισσότερους από 2.000.000 τουρίστες το χρόνο, είναι χτισμένο γύρω από τον έναν τεράστιο βράχο, ο οποίος κυκλώνεται αριστουργηματικά από μία εντυπωσιακή πισίνα, μέσω της οποίας είναι και η κεντρική είσοδος. Από εδώ, όπου στεγάζονται όλοι οι πολυτελείς κοινόχρηστοι χώροι, όπως τα τρία εστιατόρια, το κάθε ένα με τη δική του αισθητική και ιδιαίτερη χρήση, δεξιά και αριστερά απλώνονται οι δύο πτέρυγες που περιλαμβάνουν 34 σουίτες, οι πιο luxurious και με ιδιωτική πισίνα.

Οι είσοδοι σε όλες τις σουίτες, οι 27 από τις οποίες είναι 93 τ.μ., είναι μέσω μίας μικρής γαλαρίας, με ξύλινη -ανοιχτή- πέργκολα, ενώ εσωτερικά γυάλινες αυτόματες πόρτες οδηγούν στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο, με δάπεδα από λευκή πέτρα και τοίχους από εντυπωσιακής κατασκευής μπετόν, τα οποία συνδυάζονται τέλεια με τη φυσική πέτρα της περιοχής. Τα έπιπλα διαθέτουν ακατέργαστη, φυσική ξυλεία και εξαρτήματα από μαυρισμένο ατσάλι, ενώ τα ανοιχτόχρωμα και μαλακά μαξιλάρια προσθέτουν ζεστασιά.

Ακραία πολυτέλεια

Περιττό να αναφερθεί πως και τα μπάνια αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης εσωτερικής διακόσμησης και αισθητικής, είναι σε χρώμα πράσινου φασκόμηλου, διαθέτουν απίστευτη θέα προς το οροπέδιο ή την έρημο, ενώ οι βρύσες και τα ντους είναι μέρος της περίφημης συλλογής Isyfresh by Zucchetti, σχεδιασμένη από τους Matteo Thun και Antonio Rodriguez.

Επιπλέον, οι 27 σουίτες διαθέτουν βεράντες με εξωτερική θέα είτε προς το οροπέδιο είτε προς την έρημο, ενώ οι υπόλοιπες 17, κάθε μία με τη δική της ξεχωριστή διαρρύθμιση και τετραγωνικά, υπαίθρια τζάκια ή και ιδιωτικές πισίνες. Μάλιστα, η μεγαλύτερη από αυτές, η Mesa Home, είναι 576 τ.μ., βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις κεντρικές εγκαταστάσεις και προσφέρει ακραία πολυτέλεια και ανέσεις σε όλους τους διάσημους σταρς και κροίσους που υποδέχεται.

Βέβαια, όπως συμβαίνει και με όλη την αλυσίδα των Aman, οι εγκαταστάσεις spa του Amangiri αποτελούν από μόνες τους προορισμό, καθώς στα 2.320 τ.μ. τους προσφέρουν τις πιο εξελιγμένες θεραπευτικές υπηρεσίες για χαλάρωση και ανανέωση, έχοντας μάλιστα σαν έμπνευση και τις παραδοσιακές τεχνικές της φυλής των Navajo, που θεωρούνται αυθεντία στο χώρο των ολιστικών spa. Εννοείται, ότι το ίδιο το spa στεγάζει σάουνα, χαμάμ, πισίνα με κρύο νερό, γυμναστήριο, σουίτες για μασάζ και θεραπείες και βέβαια έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για γιόγκα.

Κατασκήνωση πολυτελείας

Πέρα από τις 17 πολυτελείς σουίτες, οι οποίες από μόνες τους θα χρειάζονταν ένα βιβλίο για να περιγραφούν, καθώς είναι εντελώς ξεχωριστές από πλευράς διαρρύθμισης, από το καλοκαίρι του 2020 το Amangiri εγκαινίασε σε μικρή απόσταση από το θέρετρο, «μισή ώρα πεζοπορίας μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο» όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, μία πολυτελή… κατασκήνωση, το Camp Sarika. Εγκατεστημένη σε χώρο 500 στρεμμάτων στη μέση της ερήμου της Γιούτα, η κατασκήνωση μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 επισκέπτες σε 10 ξεχωριστές σουίτες με τέντα, οι οποίες κατασκευάστηκαν από πανιά ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών, με την υπογραφή μίας ταχέως ανερχόμενης εταιρείας κατασκευών, της Luxury Frontiers.

Η δημιουργία του Camp στηρίχθηκε στην ιδέα της παροχής μίας επιπλέον προσφοράς στους εύπορους φιλοξενούμενους του Amangiri, που εκτός από τις ημερήσιες περιηγήσεις τους στο Εθνικό Πάρκο αλλά και στη λίμνη Powell, στο περίφημο και φημισμένο Colorado Plateau, να μπορούν να απομονωθούν σε ένα επίσης εξωπραγματικής ομορφιάς τοπίο, κάνοντας πεζοπορία, κάτι που αποτελεί την πιο συνηθισμένη δραστηριότητα των επισκεπτών της περιοχής. Και βέβαια, όταν γράφουμε για… κατασκήνωση και Amangiri εννοούμε 10 άκρως πολυτελείς σουίτες, με τη δική τους πισίνα, ειδικής κατασκευής δερμάτινα έπιπλα, ένα ή δύο υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, χώρο μπαρ και φυσικά τζάκι, υπαίθριο ή εσωτερικού χώρου.

Το Camp Sarika περιλαμβάνει επίσης δύο σουίτες για spa, εστιατόριο, κεντρική πισίνα και χώρο για ηλιοθεραπεία και τζακούζι.

Το Amangiri επιπλέον προσφέρει όλων των ειδών τις έξτρα υπηρεσίες, από τη διοργάνωση εκδρομών για πεζοπορία έως την περιήγηση όλου του πάρκου, ως τον ποταμό Colorado, με ελικόπτερο, ενώ απέχει οδικώς τέσσερις περίπου ώρες από το Las Vegas. Βέβαια, η μεταφορά σπέσιαλ φιλοξενούμενων γίνεται είτε με υπερσύγχρονα βαν είτε με ελικόπτερα.

Στις τιμές του Amangiri δεν αναφερθήκαμε καθώς διαφέρουν κατά πολύ από εποχή σε εποχή, όπως και αναλόγως τις σουίτες που θα φιλοξενηθεί ο επισκέπτης. Παρ’ όλα αυτά, οι 27 -«απλές»- σουίτες ξεκινούν από 2.000 δολάρια τη βραδιά αλλά τα πάντα είναι θέμα διακανονισμού, σύμφωνα και με τις επιπλέον υπηρεσίες που θα ζητηθούν.