#Μένουμε_Ασφαλείς_και_Σεξουαλικά_Ενεργοί!, Δρ. Καλογήρου Ιωάννης Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Δρ. Κουτσιαρής Επαμεινώνδας Ουρολόγος – Ανδρολόγος

3 Δεκεμβρίου 2020 21:46

Ο κορωνοϊός και τα κύματα εξάρσεών του έφεραν ριζικές ανατροπές στις σχέσεις των ανθρώπων και κοινωνικές συνήθειες και συμπεριφορές όπως η χειραψία, ο εναγκαλισμός και το φιλί αντικαταστάθηκαν με την καραντίνα, την κοινωνική απόσταση και απομόνωση. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δε θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστη η σεξουαλική συμπεριφορά των ζευγαριών, ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου.

 

Πολλά ζευγάρια βρήκαν στην περίοδο της καραντίνας την ευκαιρία να ξαναγνωρίσουν το σύντροφό τους, να αναθερμάνουν τη σχέση τους και να βγάλουν στην επιφάνεια αισθήματα και ερωτισμό που απλά το προηγούμενο διάστημα είχαν χαθεί στη ρουτίνα της καθημερινότητας, μεταξύ εργασίας, παιδιών, οικογενειακών υποχρεώσεων και οικονομικών ζητημάτων. Τα ζευγάρια αυτά, σύμφωνα και με διεθνείς μελέτες, αύξησαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών, ήρθαν πιο κοντά εγκεφαλικά και ψυχικά και μετέτρεψαν το γνωστό hashtag  #μένουμε_σπίτι σε #είμαστε_ένα !

 

Σε κάποια ζευγάρια όμως ο εγκλεισμός αποκάλυψε σεξουαλικά προβλήματα που όλο το προηγούμενο διάστημα είτε κρύβονταν επιμελώς είτε δεν συζητιούνταν ανοικτά. Για τον άνδρα διαταραχές στύσης και εκσπερμάτισης, έλλειψη επιθυμίας, αλλαγές στη μορφή του πέους του, προϋπήρχαν και πριν το lockdown. Για τη γυναίκα πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, ήπια ακράτεια ούρων, μειωμένη libido καλύπτονταν και πριν την εμφάνιση του covid-19 με απροθυμία, αόριστες απαντήσεις και αρνητισμό. Τα ζευγάρια αυτά τα βρήκε η πανδημία «εγκλωβισμένα» σε ένα σπίτι με προσπάθειες για ερωτικό παιχνίδι που είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ είτε απέτυχαν παταγωδώς.

 

Οι ειδικότητες της γυναικολογίας και ανδρολογίας με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο σύνολο σχεδόν των σεξουαλικών δυσλειτουργιών που μπορεί να εμφανιστούν στο ζευγάρι. Και αυτό είναι γεγονός που δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε πανδημία. Σπάστε την απομόνωση, επιστρέψτε στη σεξουαλική κανονικότητα και υιοθετήστε το #μένουμε_ασφαλείς_και_ενεργοί!

 

Woman Clinic Καλογήρου

Δρ. Καλογήρου Ιωάννης

Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Δρ. Κουτσιαρής Επαμεινώνδας

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος