Λεύκανση δοντιών – Cosmetic Bonding – Όψεις πορσελάνης , Μορφύρη Χριστίνα, DDS Οδοντίατρος

3 Δεκεμβρίου 2020 19:07

             για Λαμπερό και Υγιές Χαμόγελο

 

 

– Τι εννοούμε με τον όρο Λεύκανση δοντιών;

Η Λεύκανση δοντιών είναι μια επαναστατική μέθοδος που μας προσφέρει η Αισθητική Οδοντιατρική για να αποκτήσουμε ένα λευκό και υγιές χαμόγελο.

– Ποιες οι προϋποθέσεις που απαιτεί;

Βασική προϋπόθεση είναι ότι εφαρμόζεται σε φυσικά μόνο δόντια που δε φέρουν προσθετικές εργασίες είτε αισθητικές εμφράξεις (σφραγίσματα). Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί ένας πλήρης καθαρισμός δοντιών μαζί με έναν ολοκληρωμένο οδοντιατρικό έλεγχο για τυχόν εύρεση και επίλυση οδοντιατρικών προβλημάτων. Ο καθαρισμός των δοντιών θα μας απομακρύνει την πέτρα και μέσω της στίλβωσης και της σοδοβόλης θα μας αποκαλύψει το φυσικό χρωματισμό των δοντιών μας.

– Υπάρχει ηλικιακό όριο για τη μέθοδο της Λεύκανσης;

Η επιτρεπτή ηλικία είναι αυστηρώς άνω των 18 ετών για την προστασία της οδοντοφυίας μέχρι την ενηλικίωση του ατόμου.

– Ποια είναι η διαδικασία της Λεύκανσης;

Εφόσον έχουμε ολοκληρώσει τον καθαρισμό εφαρμόζουμε στην προστομιακή επιφάνεια των δοντιών ένα λευκαντικό παράγοντα (υπεροξείδιο του υδρογόνου) σε μορφή gel, ο οποίος με τη βοήθεια ειδικής λάμπας ενεργοποιείται και διασπάται. Στη συνέχεια απελευθερώνοντας οξυγόνο διασπώνται οι χρωστικές χωρίς να καταστρέφεται η ουσία των δοντιών.

– Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Συνήθως 2-3 συνεδρίες απαιτούνται για την ολοκλήρωση του επιθυμητού αποτελέσματος.

– Είναι επικίνδυνη μέθοδος για τα δόντια;

Είναι μια επιστημονικά δοκιμασμένη και ακίνδυνη μέθοδος εφόσον γίνεται πάντα από Οδοντίατρο καταρτισμένο, ο οποίος εφαρμόζει υλικά εγκεκριμένα και πιστοποιημένα, τηρώντας ταυτόχρονα αυστηρώς το πρωτόκολλό τους.

– Το αποτέλεσμα της Λεύκανσης είναι φυσικό;

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και εντελώς φυσικό λόγω των διακυμάνσεων της έντασης λευκότητας των φυσικών μας δοντιών.

– Το λευκό αποτέλεσμα έχει διάρκεια στο χρόνο;

Διάρκεια θα έχουμε για πολλά χρόνια εφόσον ο ασθενής μας τηρεί τους περιοδικούς του καθαρισμούς και εφόσον δεν ξεκινήσει μια καθημερινή συνήθεια κατανάλωσης χρωστικής (τσάι ζεστό, κόκκινο κρασί, κάπνισμα πούρου κ.ά.)

 

                      Cosmetic Bonding  

 

– Τι ονομάζουμε cosmetic bonding;

Ονομάζουμε τη διαδικασία κατά την οποία χτίζουμε τα φυσικά μας δόντια με συνθέτη ρητίνη για να διορθώσουμε το χρώμα τους, το σχήμα τους αλλά και το μέγεθός τους.

– Σε πόσες συνεδρίες ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα;

Σε 1 συνέδρια ολοκληρώνεται η ιδανική απόδοση του σχήματος και του χρώματος για το χαμόγελο που επιθυμούμε.

– Είναι επώδυνη διαδικασία;

Είναι εντελώς ανώδυνη η διαδικασία, εκτός αν προϋπάρχει κάποιο οδοντιατρικό πρόβλημα όποτε θα το επιλύσουμε και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία μας.

– Πως επηρεάζεται το αποτέλεσμα στη πάροδο των χρόνων;

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας γενεάς συνθέτες ρητίνες, οι οποίες σε κάθε περιοδικό καθαρισμό μέσω της λείανσης αποκτούν την αρχική τους λευκότητα και λάμψη.

 

              Όψεις πορσελάνης

– Τι είναι ακριβώς οι όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές επιφάνειες πορσελάνης, οι οποίες συγκολλούνται στην προστομιακή επιφάνεια των πρόσθιων δοντιών μας για να επιλύσουμε αισθητικές δυσαρμονίες στο χρώμα, στο σχήμα και στο μέγεθος των φυσικών μας δοντιών.

– Ποιο είναι το αποτέλεσμα που μας προσφέρουν;

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την απόλυτη μίμηση με τα φυσικά δόντια αποδίδοντας ένα φυσικό και αληθινό αποτέλεσμα.

– Ποια είναι η διαδικασία;

Προετοιμάζουμε την επιφάνεια του δοντιού που θα δεχτεί την όψη πορσελάνης. Στη συνέχεια παίρνουμε αποτύπωμα του δοντιού για να δοθεί στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο για να κατασκευάσει την όψη πορσελάνης στο σχήμα και το χρώμα το οποίο και επιθυμούμε.

– Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Σε 2 συνεδρίες έχουμε ολοκληρώσει το χαμόγελό μας με τις όψεις πορσελάνης. Στην πρώτη συνέδρια προετοιμάζουμε την επιφάνεια του δοντιού και παίρνουμε την αποτύπωσή του και στη δεύτερη συνέδρια συγκολλούμε τις όψεις στο κάθε δόντι που έχουμε παρασκευάσει.

 

 

Μορφύρη Χριστίνα, DDS

Οδοντίατρος

 

Η Οδοντίατρος Μορφύρη Χριστίνα αποφοίτησε το 2005 με επιτυχία από την Οδοντιατρική Σχολή. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς από το 2007. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα που ειδικεύεται στο χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής και της Εμφυτευματολογίας από το 2007. Είναι μέλος διαφόρων Επιστημονικών Εταιριών του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Διατηρεί ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον πάνω στην Αισθητική Οδοντιατρική και τη Σύγχρονη Εμφυτευματολογία.

 

 

www.drmorfiricristina.gr

[email protected]

Ιατρείο: Δημοκρατίας 22, Γλυφάδα

Τηλ. : (+30) 210 9614821

 

 

 

morfyri-1607000306-19