Υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία με άριστα αποτελέσματα στο Ιατρικό Αθηνών – Πρώτα 100 περιστατικά αρθροπλαστικής γόνατος με το νέο σύστημα Evolution MP , Dr. Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου Ορθοπαιδικός Χειρουργός

3 Δεκεμβρίου 2020 18:51

O Dr. Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου είναι Διευθυντής της Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Κλινικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών με εξειδίκευση στις επεμβάσεις ισχίου & γόνατος την οποία απέκτησε στα 2 μεγαλύτερα κέντρα των ΗΠΑ, στη Mayo Clinic (Rochester, MN) και στο Hospital for Special Surgery (New York, NY). Έκτοτε, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κατέχει διευθυντικές θέσεις σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση έχοντας ενασχοληθεί με πάνω από 7.500 ασθενείς με προβλήματα των αρθρώσεων του ισχίου και γόνατος από το 2013 έως σήμερα. Από τον Ιούνιο του 2020, έχει αναπτύξει με την ομάδα του τις κλινικές του δραστηριότητες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι όπου έχει ιδρύσει την Κλινική Ρομποτικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου & Γόνατος καθώς και την Κλινική Μυοσκελετικής Ογκολογίας των οποίων είναι Διευθυντής.

 

Ο κος Σακελλαρίου τα τελευταία 2 έτη έχει εφαρμόσει πρωτοποριακά κι επιτυχημένα τη μέθοδο ολικής αρθροπλαστικής γόνατος τελευταίας γενιάς Evolution™ Second Generation Medial Pivot σε περισσότερα από 100 περιστατικά μέχρι σήμερα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη σειρά πανευρωπαϊκά για τη συγκεκριμένη τεχνική αρθροπλαστικής γόνατος.

Η τεχνική αυτή αφορά ασθενείς με σοβαρού βαθμού αρθροπάθεια του γόνατος. Ασθενείς δηλαδή της 5ης έως και 7ης δεκαετίας της ζωής τους, που υποφέρουν από έντονο πόνο στο γόνατο, έχουν δυσκαμψία, αδυναμία στη βάδιση και τη χρήση σκαλοπατιών. Η αρθροπάθειες του γόνατος στις οποίες έχει ένδειξη η μέθοδος είναι η εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα, η μετατραυματική αρθρίτιδα, καθώς και αρθροπάθειες που σχετίζονται με αυτοάνοσα νοσήματα όπως είναι η ρευματοειδής, η ψωριασική, η αρθρίτιδα του λύκου κλπ. Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις αρθροπάθειας που σχετίζεται με ύπαρξη πρόσφατης μικροβιακής λοίμωξης στην άρθρωση του γόνατος.

Η τεχνική της αρθροπλαστικής επιφανείας με το εμφύτευμα Evolution™ Second Generation Medial Pivot εμφανίζει τα εξής πλεονεκτήματα:

–  ο σχεδιασμός του εμφυτεύματος είναι τέτοιος που αναπαριστά και αναπαράγει πλήρως τη φυσιολογική κινηματική και σταθερότητα του γόνατος που στηρίζεται στους συνδέσμους του ίδιου του ασθενούς, με αποτέλεσμα ο ασθενής μετά το χειρουργείο να μην έχει την αίσθηση του «ξένου σώματος». Αποκαθίσταται λοιπόν η φυσιολογική λειτουργικότητα του γόνατος του ασθενούς, επιτρέποντάς του έτσι την επιστροφή στις καθημερινές ή αθλητικές δραστηριότητες άμεσα.

– η τεχνική εφαρμόζεται με μικροσκοπικά εργαλεία, επιτρέποντας τη χειρουργική ελάχιστης παρεμβατικότητας (minimally invasive surgery – MIS) με αποτέλεσμα το μικρότερο ιστικό τραυματισμό και την ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς

– μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση ρομποτικού μηχανήματος – πλοηγού (knee align 2) ή με τη χρήση custom made κοπτικών οδηγών (τεχνολογία Prophecy) για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος με απόλυτη ακρίβεια.

–  Όλα αυτά συντελούν σε μια απόλυτα αναίμακτη χειρουργική τεχνική (δεν απαιτείται καμία μετάγγιση τόσο κατά την διάρκεια του χειρουργείου όσο και μετά από αυτό) με ταχύτατη αποκατάσταση που μπορεί να πραγματοποιηθεί με νοσηλείαμικρότερη των 24 ωρών στο νοσοκομείο.

Τα δυο τελευταία σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης τόσο κατά του COVID-19 αλλά και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων αποτελούν ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου σε σχέση με τις συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος.

 

Βασίλειος I. Σακελλαρίου, MD, MSc, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Χειρουργός Ισχίου & Γόνατος

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθυντής Ορθοπεδικός Χειρουργός  ΙΑΤΡΙΚΟ Κέντρο Αθηνών Εξειδικευμένος στη Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων στις ΗΠΑ (Adult Reconstruction & Joint Replacement Surgery – ARJR)

 

Ιατρείο: 2130299117

Κινητό: 6944838101

www.athensorthoexperts.gr

[email protected]