Ροβανιέμι: φέτος το ταξίδι στο χωριό του Άη Βασίλη θα είναι διαφορετικό, μέσω live streaming

18 Δεκεμβρίου 2020 18:15

Το Ροβανιέμι δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν σε live streaming την εικόνα από την κεντρική πλατεία του χωριού του Αη Βασίλη.

Ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης δέχεται επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο στο «γραφείο του», που βρίσκεται ακριβώς επάνω στον Αρκτικό Κύκλο και αποτελεί ένα αξιοθέατο που προσελκύει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο ετησίως.

Όπως υποστηρίζει το Visit Rovaniemi, το πραγματικό σπίτι του βρίσκεται στο μυστηριώδες Korvatunturi στη Φινλανδική Λαπωνία. Δεδομένου όμως ότι η ακριβής τοποθεσία του είναι ένα μυστικό που είναι γνωστό μόνο σε μερικούς επιλεγμένους ανθρώπους, αποφάσισε να ιδρύσει το γραφείο του στο Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το 1985.

Το Ροβανιέμι ανακηρύχθηκε και επίσημα «Πατρίδα του Αη Βασίλη» το 2010.

Ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, τα βλέμματα όλου του κόσμου στρέφονται στο Ροβανιέμι, καθώς ο Αη Βασίλης κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της πολυάσχολης τουριστικής σεζόν στο Ροβανιέμι, καθώς χιλιάδες επισκέπτες επιθυμούν να ζήσουν την αυθεντική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην επίσημη πατρίδα του Αγιου Βασίλη.

Μια άλλη σημαντική ημερομηνία είναι η 23η Δεκεμβρίου, όταν ο Αη Βασίλης αναχωρεί με την αποστολή του για να μοιράσει δώρα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Όμως, η φετινή χρονιά στο Ροβανιέμι δεν θυμίζει σε τίποτα αυτές των προηγούμενων ετών.

Χριστουγεννιάτικη μουσική ηχεί παντού. Ο ήλιος δύει γύρω στις 1.30 μ.μ. Το χωριό του Αη Βασίλη μοιάζει με το χειμερινό Λας Βέγκας, αλλά με πολύ λιγότερο κόσμο.

Φέτος, οι διεθνείς επισκέπτες απουσιάζουν. Αντ ‘αυτού, το μέρος επισκέπτονται κυρίως ντόπιοι με τις οικογένειες τους. Ο Αγιος Βασίλης δεν επιτρέπει στα παιδιά να κάθονται στην αγκαλιά του. Διατηρεί την απαραίτητη απόσταση και τους μιλά μέσα από ένα πλεξιγκλάς, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη λήψης υγειονομικών μέτρων.