Ζώδια: έχουμε έντονη ανάγκη για να πάρουμε πρωτοβουλίες και να πετύχουμε τους στόχους μας

23 Δεκεμβρίου 2020 07:45

Το τετράγωνο του Άρη στον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω επηρεάζει σήμερα σημαντικά τις κινήσεις και την ψυχολογία μας, κυρίως των ζωδίων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Η ανάγκη και η επιθυμία για να πάρουμε πρωτοβουλίες και να επιτύχουμε στόχους και φιλοδοξίες που έχουμε σε όλα τα επίπεδα εγκλωβίζονται από φόβους και ανασφάλειες. Είναι πιθανό να νιώσουμε ότι πρόσωπα μέσα από το επαγγελματικό μας περιβάλλον υπονομεύουν τις προσπάθειες μας δημιουργώντας παρασκήνιο εις βάρος μας.

Αυτό θα είναι αρκετό για να οδηγήσει σε εντάσεις, καθώς με ευκολία μπορούμε να μπούμε σε αντιπαραθέσεις που θα ξεφύγουν των συνηθισμένων. Είναι απαραίτητο να δράσουμε με ωριμότητα και ψυχραιμία, σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις μας μπορεί να οδηγήσουν σφοδρές συγκρούσεις και ρήξεις με πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο για εμάς, κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον. Παράλληλα θα πρέπει να μείνουμε και εμείς μακριά από ανάλογες συμπεριφορές και να στραφούμε μέσα μας για να διαπιστώσουμε τι είναι αυτό που μπορεί να μας φοβίζει και να οδηγεί σε προκαταλήψεις και ενοχές. Αντιμετωπίζοντας κατάματα τις ανασφάλειές μας θα μπορέσουμε να τις χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας δούμε όμως πως η Σελήνη επηρεάζει τα συναισθήματά μας σήμερα…

Η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό ενισχύοντας την ανάγκη για παρορμητική λειτουργία και αντίδραση σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι εύκολο να συγκρατήσουμε τη νευρικότητα και τον αυθορμητισμό μας και αυτό μπορεί με ευκολία να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις με πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Επιδιώκουμε να τραβήξουμε το απόλυτο ενδιαφέρον τους, καθώς κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ανάγκες μας και η ικανοποίηση τους. Όμως αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μας εγκλωβίσει στον εγωκεντρισμό και τον υποκειμενισμό που θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στους γύρω μας.

Αργά το βράδυ, η σύνοδος της Σελήνης με τον Άρη στον Κριό και το τετράγωνο της με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ενισχύει την υπερένταση, την καχυποψία, την ανάγκη να επιβληθούμε με χειριστικούς τρόπους λόγω των ανασφαλειών που νιώθουμε. Καλό είναι να συγκρατήσουμε την ορμή μας και να κατευνάσουμε τις αμφιβολίες πού έρχονται στην επιφάνεια από μέσα μας. Έτσι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε αντιπαραθέσεις που μπορεί να επηρεάσουν προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Στα αισθηματικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να αφεθούμε στο πάθος και όχι στην εμμονή.

πηγή: myastro